Konya Katliamı davasında 2 tutuklama daha!

Yayın tarihi: 7 Ekim 2021 Perşembe 4:56 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2021 Perşembe 5:05 pm

Konya’nın Meram ilçesinde aynı aileden katledilen 7 kişi ile ilgili 2 sanık daha tutuklandı.

Konya’nın Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta düzenlenen silahlı saldırıda Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu’nun hayatını kaybetmesine ilişkin davanın duruşmasında 2 sanık hakkında daha tutuklama kararı verildi.

30 Temmuz’da gerçekleştirilen katliamın zanlısı Mehmet Altun ise 6 Ağustos tarihinde tutuklandı. Altun’un tutuklanması ile birlikte tutuklu sayısı 11’e yükselmişti. Tutuklananlar arasında, katil zanlısı Mehmet Altun’un eşi Z.A, babası İ.A, annesi İ.A. ve kız kardeşi A.K. de bulunuyor.

Aile daha önce de silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırı sonrası olay yerinde bulunan Avukat Abdurrahman Karabulut TELE 1’e konuşmuş ve şunları söylemişti:

“İki üç ay önce ırkçı saikiyle bu aileye bir saldırı gerçekleştirilmişti. O zaman saldırganlardan 7 kişi tutuklandı 5’i serbest bırakıldı bir ay içerisinde. Biz yeni tutuklamalar isterken maalesef yeni tahliyelerle karşılaştık. Cezasızlık politikası bu sonucu doğurdu. Biz defalarca yetkilileri uyardık, aile koruma altında bile değildi. Tam aksine karşı taraf korundu”

 

Konya’daki katliamda 10 tutuklama

Konya’da katliam! 7 kişilik aileyi silahlı saldırıda öldürdüler