Konut projesinde çalışan işçilere dört günlük yemek verildi! 700 kişi zehirlendi

Yayın tarihi: 11 Ekim 2022 Salı 9:48 am - Güncelleme: 11 Ekim 2022 Salı 9:49 am

İstanbul’un Halkalı ilçesinde yapımı devam eden Tema 2 Halkalı Konutları şantiyesinde 700’e yakın inşaat işçisi yediği yemekten dolayı zehirlendi. İddiaya göre işçilere dört gün öncesinin yemekleri verildi.

Tema Proje ve İnşaat’ın Halkalı’daki şantiyesinde çalışan işçiler gıda zehirlenmesi nedeniyle Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Cumhuriyet’in aktardığına göre, konuya ilişkin açıklamada bulunan DİSK Devyapı-İş Sendikası Genel Sekreteti Nihat Demir, zehirlenen işçilerin sayısında artış yaşanabileceğine dikkat çekti. Demir, “Bu şantiyede yaklaşık 3 bin işçi çalışıyor ve hepsi bu yemeklerden yemiş. Dört gün öncesinin yemeklerin işçilere vermişler. Can kaybı yok, işçiler çevre hastalerde tedavi ediliyor” dedi.

“MİLYARLIK PROJE ANCAK…”

DİSK Devyapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut ise konuyla ilgili İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ihmaline dikkat çekerek “Milyar dolarlık projelere imza atıyorlar ancak işçilere doğru dürüst bir yemek veremiyorlar” diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre; işçilerin şantiyesinde çalıştığı Tema 2 Halkalı Konutları’nda bir dairenin yaklaşık fiyatının 30 milyon lira.

Ümraniye’de belediye işçilerine silahlı saldırı