Konut dolandırıcılığı TBMM gündemine taşındı

Yayın tarihi: 5 Ocak 2023 Perşembe 1:32 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2023 Perşembe 1:32 pm

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, son dönemlerde artan konut dolandırıcılığı ile ilgili TBMM Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, başta İstanbul olmak üzere son dönemlerde artan konut dolandırıcılığı konusunu TBMM gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığı’na önerge veren Ali Kenanoğlu, konuyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

ÖN ÖDEMELİ SATIŞ UYARISI

Önergenin talep kısmında şu ifadeler yer aldı:

“Başta İstanbul/Esenyurt İlçesi olmak üzere ülkemizin değişik bölgelerinde, özellikle yüksek nüfus artışı hızından kaynaklanan konut ihtiyacını fırsat gören bazı kişiler, on binlerce insanı-daha çok toplumun dar ve orta gelirli vatandaşlarını- konut edindirmek vaadiyle kurdukları inşaat firmaları aracılığı ile ‘ön ödemeli konut satış’ yöntemiyle, satış kampanyaları düzenlemiş ve paralar toplanmış, ancak, aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hak sahiplerine konutlar teslim edilmemiş, bazı projelere hiç başlanmamış veya yarım bırakılarak on binlerce insanın mağduriyetine sebebiyet vermişlerdir.

“ŞİKAYETLER ÇÖZÜME KAVUŞMUYOR”

Dolandıklarını anlayan binlerce insan hak mücadelesine başlamış, ancak, bugüne değin bütün ilgili mercilere başvurulmasına rağmen sorunun çözümü nihayete kavuşmamıştır. Bu nedenle, konut satış vaadiyle vatandaşları dolandıran şirketlerin tespit edilmesi ve suçu tespit edilenlerin yargılanması, bu durumun yaşanmasında sorumluluğu olan kamu kurum ve kuruluşlar hakkında gerekli işlemlerin yürütülmesi, konuyla ilgili adli süreçlerde yaşanan sorunların aşılması, mağduriyet yaşayan hak sahiplerinin konutlarına kavuşabilmesi için varsa gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve bundan sonra bu tür olumsuzlukların yaşanmaması amacıyla Anayasa’nın 98. ve Meclis İçtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis Araştırma sürecinin başlatılması gereğini arz ve teklif ederim.”

Bakan Koca CHP’li vekilin önergesini yanıtladı! 13 bin 557 hekim istifa etti