Konuralp, CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçildi… Diğer aday Bildirici’den açıklama!

Yayın tarihi: 11 Mart 2020 Çarşamba 7:28 pm - Güncelleme: 11 Mart 2020 Çarşamba 7:28 pm

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP kontenjanından boş bulunan RTÜK üyeliğine, aldığı 274 oy ile Okan Konuralp seçildi. CHP’nin birinci aday olarak gösterdiği Faruk Bildirici ise 133 oy aldı.

TBMM Genel Kurulu, CHP’li Levent Gök Başkanlığı’nda toplandı. TBMM Genel Kurulu’nda, CHP kontenjanı içerisinde boş kalan RTÜK üyeliği için yeni bir oylama gerçekleştirildi. Yapılan gizli oylamada, CHP’nin ikinci aday olarak gösterdiği Okan Konuralp aldığı 274 oy ile RTÜK’ün yeni üyesi oldu. RTÜK üyeliği ‘tarafsızlığını yitirdiği’ gerekçesiyle düşürülen Faruk Bildirici ise 133 oyda kaldı.

FARUK BİLDİRİCİ’DEN AÇIKLAMA

“TBMM’de bugün yapılan seçimde beni yeniden aday göstererek RTÜK’teki mücadeleme sahip çıkan CHP’ye teşekkür ederim. Yeni üye seçilen Okan Konuralp’e de başarılar dilerim” diyen Faruk Bildirici’nin açıklamasının tamamı şöyle:

“RTÜK’te bulunduğum 3.5 ay içerisinde liyakatsizliğin, partizanlığın, hukuksuzluğun, kamu kaynaklarına göz koymanın ve dost ahbap ilişkilerinin kurumu getirdiği noktayı gördüm.

İşlevsiz hale getirilmiş kurumun etkin hale gelmesini ve şeffaflığını sağlamaya çalıştım. Yanlışlık ve hukuksuzluklara gözümü kapamadım; Başkanın birden çok yerden maaş almasına ve şaibeli işlemlerine karşı çıktım.

Bunun üzerine RTÜK Başkanı, aleyhimde asılsız haberler yaptırarak itibar suikastine girişti. Sonra da her daim yanında olan parmaklarla üyeliğimi düşürdü. Ama TÜRKSAT’tan istifa ederek mücadelemin haklılığını kabul etmek zorunda kaldı.

TBMM’de bugün yapılan seçimde beni yeniden aday göstererek RTÜK’teki mücadeleme sahip çıkan CHP’ye teşekkür ederim. Yeni üye seçilen Okan Konuralp’e de başarılar dilerim…

Görevini yapmış olmanın gönül rahatlığı içindeyim. Üç ayrı dava açtım. Hukuksuzluklara ve çağdışı işlemlere her zaman olduğu gibi itiraz etmeye, mücadeleye devam edeceğim.”