Konsol fiyatları yükselişe geçti

Yayın tarihi: 6 Nisan 2020 Pazartesi 11:40 am - Güncelleme: 6 Nisan 2020 Pazartesi 11:40 am

Bu zor günlerde bir de fırsatçılar karşımıza çıkmaya başladı. Teknoloji alanında anında kendini gösteren bu fırsatçılar, ellerindeki olan ürünleri satmayıp zam geldiğinde satmayı tercih ediyor. Konsol fiyatları da bu yüzden yükselişe geçti.

Konsol fiyatları yükselişe geçti. PlayStation 4 normal şartlar altında 2.500 TL bandında satın alınabiliyordu. Ancak bazı alışveriş sitelerindeki 3. parti satıcılar bu fiyatı 5.000 TL‘ye kadar çıkarmış durumda. PlayStation 4 Pro fiyatı ise 5.600 TL özel sürümlerin fiyatları ise 7.500 TL seviyesinde geziyor. PlayStation Türkiye’nin bu fiyatlara müdahale etmemesinden dolayı fırsatçılar satabildiğimiz kar gözüyle bakıyor.

Konsol fiyatları yükselişe geçti

Microsoft cephesinde ise işler daha sakin gidiyor. Microsoft cephesi Xbox One S‘in fiyatını 1.600 TL‘den 1.999 TL‘ye çıkardı. Ancak bunu sunma şekli olukça çirkindi. Bahar İndirimi adı altında zam yapan Microsoft Türkiye, yine de PlayStation Türkiye’ye karşı fiyatları dizginlemeyi başardı diyebiliriz. Ayrıca Xbox One S aldığınızda Game Pass sistemi ile konsolunuz oyunsuz da kalmayacak.

5.000 TL verdikten sonra 10 saatte bitecek oyuna 500 TL vermektense Xbox Game Pass üyeliği alınıp 100’den fazla oyuna erişmek daha mantıklı görünüyor. Hele ki böyle bir ortamda. Türkiye’de oyunculuğun biteceği çok aşikar. Bu gidişle yeni nesilde satış rakamları Türkiye’de dibi görecek.

Konsol firmalarının sponsor olduğu yayıncılar paraları kesilmesin diye bu zamlara ses çıkarmadığı sürece bu iş böyle gidecek gibi görünüyor. Bu gidişle yakında oyunları sadece kendileri Twitch’te oynayıp eğlenirler.

Konsollardaki bu anlamsız fiyat artışı hakkında hiç bir firma açıklama yapmak istemiyor. Eleştiri üzerine eleştiri alan bu firmaların Türkiye pazarını gözden çıkardığını düşünülmeye başlandı. Ancak Türkiye’deki oyun pazarının oldukça büyük olduğunu böyle bir şeyi göze almayacaklarını düşünüyoruz.

Umarız bu kriz fırsatçılarına büyük firmalar bir dur diyebilir. Aksi durumda 5.000 TL’ye PlayStation 4 falan almak düşünme kabiliyeti olan insanın yapacağı iş değil.

The Last of Us 2 için oyuncuları üzen açıklama geldi!