Konseri yasaklanan İlkay Akkaya: Gerekçe Fotoğraf

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2022 Salı 12:20 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2022 Salı 12:32 pm

AKP iktidarının konser ve festival yasakları hız kesmeden devam diyor. Ceyhan Belediyesi’nin 30 Ağustos etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan İlkay Akkaya konseri Kaymakamlık tarafından yasaklandı.

Türkiye’de son 4 ay içerisinde 15 konser yasaklandı. Son olarak Ceyhan Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenecek olan İlkay Akkaya konseri Ceyhan Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. TELE1’de yayınlanan Enver Aysever’in sunduğu ‘Gündeme Not’ programına konuk olan İlkay Akkaya yasağın gerekçesinin 2014 yılında HDP seçim ofisinde çekilen bir fotoğraf olduğunu söyledi. Akkaya konser yasağıyla ilgili, “Bu süreç festivallerin iptaliyle başladı. Benim olayımda 2014 yılında HDP Seçim bürosunda çekilen bir fotoğrafı kullandılar. Bir çok suçlamalar yazdılar. Bir kazan kaynattılar sonra medyaları devreye girdi. Baskı grubu oluşturarak yasaklatmaya çalıştılar. Ve bunlara mülki idare amirliği de alet oldu konser yasaklandı. Bu fotoğraftan soruşturma bile açmamışlardı” ifadelerini kullandı.

Bir yasak daha! İlkay Akkaya’nın konseri iptal edildi

İLKAY AKKAYA’DAN GÜLŞEN YORUMU

Halkı kin, öfke ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla tutuklanarak ev hapsiyle tahliye edilen Gülşen hakkında konuşan İlkay Akkaya, “İnsan öldüren ya da insan öldürmekle tehdit edenlere göz yuman bir hukuk sistemi var. Belki sadece kabahat olarak nitelendirilecek bir şeye ceza veriyorsa bu çok korkunç bir yere gittiğimizi gösteriyor” dedi.