Konferans Ligi’nde Trnava’yı farklı geçen Fenerbahçe son 16 turunda!

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 10:42 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2023 Cuma 12:28 am

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grubun son maçında Spartak Trnava’yı 4-0 mağlup etti. Sarı lacivertliler bu galibiyetle adını son 16 turuna yazdırdı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu son maçında, sahasında Slovakya temsilcisi Spartak Trnava’yı konuk etti. Maçtan 4-0 galip ayrılan Fenerbahçe, bu sonuçla birlikte gruptan çıkarak adını son 16 turuna yazdırdı.

FENERBAHÇE LİDER TURLADI

Sarı lacivertli ekip, Ludogorets’in Nordsjaelland’i mağlup ettiği H Grubu’nda tüm maçların tamamlanmasının ardından grubu 12 puanla lider tamamladı.

Grupta oluşan puan durumu şöyle:

1-Fenerbahçe: 12 puan

2-Ludogorets: 12 puan

3-Nordsjaelland: 9 puan

4-Spartak Trnava: 1 puan

SAMET’İN YERİNE OOSTERWOLDE SAHADA

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Lig’deki son maçı Beşiktaş derbisine göre ilk 11’inde biri zorunlu 3 değişiklik yaptı. Deneyimli teknik adam; karşılaşmada, UEFA kadrosunda bulunmayan ve Beşiktaş karşısında ilk 11’de oynayan Samet Akaydın’ın yerine Jayden Oosterwolde’yi görevlendirdi.

İSMAİL YÜKSEK İLK 11’DE, LIVAKOVIC YEDEK KULÜBESİNDE

62 yaşındaki hoca, diğer değişikliklerini ise kale ve orta sahada kullandı. Kartal, Beşiktaş derbisine ilk 11’de çıkardığı Miguel Crespo’yu yedek soyundururken aynı mevkide İsmail Yüksek’e şans verdi. Kalede ise Dominik Livakovic’in yerine İrfan Can Eğribayat forma giydi.

İSMAİL KARTAL’IN ÖĞRENCİLERİNDEN ÜSTÜN FUTBOL

Fenerbahçe, maçın ilk dakikalarından bitiş düdüğüne kadar rakibine karşı üstün bir performans sergiledi. Maçta, Ferdi Kadıoğlu’nun estetik golüyle 36’ncı dakikada öne geçen Kartal’ın öğrencileri; ikinci yarıda,  48, 59 ve 61’inci dakikalarda bulduğu gollerle farkı 4’e çıkardı.

DZEKO’DAN 2 DAKİKADA 2 GOL

Sarı Lacivertli takımın deneyimli golcüsü Edin Dzeko, oyunda kaldığı sürede 59 ve 61’inci dakikalarda, yalnızca 2 dakika arayla 2 kez ağları sarstı. Boşnak golcü, maçta gösterdiği performansla galibiyetin mimarlarından biri oldu. İrfan ve Tadic de maçta 1’er asist yaparak takımın 4-0’lık farklı galibiyetinde skora katkı sağladı.

FERDİ GOLÜNÜ UMUT NAYİR’E ARMAĞAN ETTİ

Maçın 36’ncı dakikasında takımını öne geçiren Ferdi Kadıoğlu, yedek kulübesine koşarak golünü geçtiğimiz günlerde bebeğini kaybeden Umut Nayir’e sarılarak kutladı. Nayir’e diğer takım arkadaşları da sarılarak destek oldu.

Öte yandan Fenerbahçe taraftarı da oyuna sonradan dahil olan Umut Nayir’i maç bitiminde tribünlere çağırdı. Sarı lacivertli taraftarlar Nayir’e tezahüratlarla anlamlı bir destek verdi.

TRNAVALI TARAFTARLAR DA TRİBÜNDE

Karşılaşmayı Slovak seyirciler de yerinde takip etti. Spartak Trnava taraftarları, kendilerine ayrılan tribünün önemli bölümünü doldururken müsabakayı 12 yabancı basın mensubu da statta izledi.

Editör notları: 

*İsmail Kartal, sakatlığı atlattıktan sonra Beşiktaş karşısında sahaya sürdüğü Djiku’yu bu maçta da ilk 11’de görevlendirdi. Djiku derbideki performansına göre bu maçta daha hazır göründü.

*Kartal’ın Crespo yerine şans verdiği İsmail Yüksek ise maçta çok sayıda top kaptı. Yüksek, Fred ile birlikte geçiş oyununda da etkili bir performans sergiledi.

*Fenerbahçe ilk yarıda çok rahat koparabileceği maçta net pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarıda Dzeko, Osayi Samuel ve Szymanski net gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Sarı lacivertliler ilk yarıdaki tek golünü Ferdi’nin estetik bir şekilde içeri katettiği pozisyonda buldu.

*Ferdi’nin hem savunma hem de hücumdaki performansı takdire şayandı. Taraftarların alkışını alan genç yıldız için tribünde tezahüratlar yapıldı.

*İlk yarıda girdiği gol pozisyonlarında şansı yaver gitmeyen Dzeko, ikinci yarıda sahneye çıktı. Deneyimli golcü, rakip takımın ağlarını 2 kez sarsarak maçta yıldızlaştı. Deneyimli golcü, maçın 74’üncü dakikasında yerini Umut Nayir’e bırakırken tribünler tarafından coşkuyla alkışlandı.

*Fenerbahçe’nin farklı kazandığı maçta takımın en skorer oyuncularından biri olan Szymanski gününde değildi. Genç oyuncunun bulduğu gol fırsatlarında şansı yaver gitmedi.

*Tadic bu maçta da penaltının başına geçen isim oldu. Direkten dönen top kaleciye çarparak ağlarla buluştu. UEFA golü Tadic’e değil, rakip kalecinin kendi kalesine attığı gol olarak yazdı. UEFA bu kararı nedeniyle eleştirilse de bu sefer şans Tadic’in yanındaydı. Kalecinin dokunuşu olmasa Fenerbahçe penaltıdan penaltıdan yararlanamayacaktı. Sarı lacivertli ekipte ayağı daha iyi bir penaltıcı şart. Kritik maçlarda kaçan penaltılar sarı lacivertli ekibe sezon sonunda çok pahalıya patlayabilir.

Fenerbahçe’de ayrılık ihtimali! Son karar oyuncuya bırakıldı

Kaynak: TELE1