Konda Genel Müdüründen ‘DSP, CHP’nin oylarını bölebilir mi?’ sorusuna cevap

Yayın tarihi: 4 Mart 2019 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 4 Mart 2019 Pazartesi 11:01 am

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, 31 yerel seçimlerinde CHP’den aday gösterilmeyen isimlerle seçime giden DSP’nin CHP oylarını bölebilir mi sorusunu yanıtladı.  

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, DSP’nin Antep’te ya da Şişli’de kazanabileceğini ancak ulusal ölçekte bu tartışma olmayacağını kaydetti. Ağırdır, aday göstermediği yerlerde HDP seçmeninin tümünün muhalefet blokuna oy vermesini beklemediğini söyledi.

Hürriyet gazetesinden İpek Özbey’e konuşan KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır şöyle diyor: “Ben olsam dünü değil, yarını konuşurdum. Hanenin hayatını iyileştirmek kadar, sokakta yeniden neşeyi, cıvıltıyı, ortak hayatı inşa etmeyi konuşurdum. Kaç günde, kaç şişe sütü kapına koyacağım demektense, bulunduğum kent için daha katılımcı, herkesin onuruyla, yüzü gülerek yürüyebileceği kenti vaat ederdim.”

DSP, CHP’nin oylarını bölebilir mi? sorusunu yanıtlayan Ağırdır, şunları söyledi:

Şöyle bir mesele var: Üç ay önce DSP diye bir parti ya da seçmen tabanından söz edemezdik. Dolayısıyla hiçbir araştırmada olan, görünen bir durum yoktu. Ama şimdi Mustafa Sarıgül, Celal Doğan gibi adaylar var. 1-2 puan mertebesinde oy alabilir. Bu çok büyük oranda “CHP’yi böldü” diye konuşacağımız güce erişmeyecek. Ama lokalde etkileri olacak. Antep’te ya da Şişli’de kazanabilir ya da oylar bölünebilir. Ama ulusal ölçekte bu tartışma olmayacak.