KONDA Genel Müdürü’nden Abdullah Gül ve Ali Babacan’a yeni partileri için ilk tavsiye

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2019 Pazartesi 2:59 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2019 Pazartesi 2:59 pm

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, “Muhalefet bloğu ilk kez seçim yoluyla AKP’yi durdurabileceğini, seçim kazanabileceğini hissetti, yaşadı” dedi.  Ayrıca Bekir Ağrıdır Yeni parti kuracağı iddia edilen Abdullah Gül ve Ali Babacan’na da tavsiyede bulunarak ” Veballeri yokmuş gibi bu işten sıyrılamazlar” ifadesini kullandı.

Ali Babacan’ın yeni partisine katılım koşulları belli oldu! İşte o iki şart

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağrıdır T24’ün sorularını yanıtladı. Bekir Ağrıdır 23 Haziranla ilgili soruya ”Muhalefet ilk kez AKP’ye karşı kazanabileceğini hissetti” cevabı verdi.

AKP için mesele kendi politikalarını anlatamamak değil, ülkedeki değişimi okuyamamış olmalarıdır. AKP seçmeninin önemli bir kısmında seçimin iptali sonrası adalet duyguları zedelendi.”“Muhalefet bloğu ilk kez seçim yoluyla AKP’yi durdurabileceğini, seçim kazanabileceğini hissetti, yaşadı. 23 Haziran öncesinde hem AKP seçmeni, hem de muhalefet seçmeni, seçimi Ekrem İmamoğlu’nun kazanacağını söylüyordu. Bu müthiş bir motivasyon kazandırdı.”“AKP’ye oy veren seçmen içindeki iki puanlık kitle muhalefete geçti.”

YENİ PARTİLER İÇİN TAVSİYE “VEBALLERİ YOKMUŞ GİBİ BU İŞTEN SIYRILAMAZLAR”

Bekir Ağırdır, AKP cephesindeki bölünme eğilimlerinin sonucunda çıkması beklenen Abdullah Gül ve Ali Babacan’ın siyasi partilerini de yorumladı. Toplumdan oy almak için her iki grubun da açık özeleştiri yapmadan inandırıcı olmalarının zor olduğunu söyleyen Ağırdır: “Geçen 15 yılda veballeri yokmuş gibi davranarak bu işten sıyrılamazlar” dedi.