KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır merak edilen o soruyu yanıtladı

Yayın tarihi: 17 Aralık 2020 Perşembe 1:07 am - Güncelleme: 17 Aralık 2020 Perşembe 1:08 am

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, seçim anketlerinde yer alan kararsız seçmene dair yaptığı açıklamada, “Bugün gördüğümüz kararsızların minimum üçte ikisinin muhalefetin baktığı yerden bakması… ‘Kararsızlar’ dediğimiz küme henüz oy tercihini değiştirme noktasına gelmemiş olsa bile, aklını ve gönlünü muhalefete dönmüş durumda” dedi.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, seçmen davranışlarında dikkat çeken değişiklikler yaşandığını açıkladı.

Toplumsal dinamiklere dair elde ettikleri son bulguları paylaşan Ağırdır, “Kararsızların henüz kesin kararlarını vermemiş olmasıdır anketlere yansımayan şey. Bugün gördüğümüz kararsızların minimum üçte ikisinin muhalefetin baktığı yerden bakması… ‘Kararsızlar’ dediğimiz küme henüz oy tercihini değiştirme noktasına gelmemiş olsa bile, aklını ve gönlünü muhalefete dönmüş durumda. Bu nedenle muhalefetin de yeni bir yol yordam inşa etmesi gerek” diye konuştu.

T24’te Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtlayan KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Muhafazakar dünyadan bir 10 puanlık kesimin gündelik hayat pratikleri ve diğerlerine bakış bakımından seküler dünyaya daha yakın bir yöne kaydığını söylemek mümkün. Kasım ayı verilerine göre ise, bir arada yaşamaya tolerans ve özgürlükçülük açısından bakıldığında, toplum 2012’den neredeyse iki kat ileri noktaya gelmiş durumda. Negatif kimliklenmenin bile kayda değer bir şekilde gerilediği görülüyor. Siyasal kutuplaşmanın yarattığı buz tabakası göstermese de suyun altında filizlenme var. Aşağıda ciddi biçimde insanların birbirini anlaması konusunda dinamizm görünüyor. Pandemi ve ekonomi sebebiyle insanların yüzde 80’i kaygılı ve endişeli ama benim iyimserliğimi besleyen bu. İktidar hala o buz tabakası aynı kalsın diye uğraşıyor ancak bunun mümkün olmadığını düşünüyorum”