Konak’ta “kadın öyküleri” ödülleri sahiplerini buldu

Yayın tarihi: 25 Kasım 2021 Perşembe 1:15 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2021 Perşembe 1:15 pm

Konak Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği ve Türkiye’nin dört bir yanından kadın öykücülerin yoğun katılım gösterdiği “Kadın Öyküleri Kısa Öykü Yarışması”nda dereceye girenlere, ödülleri verildi

“Kadınlar, Kentler, Umutlar” başlığı altında yapılan Kısa Öykü Yarışması’nın Ödül Töreni’nde konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Yaşar Kemal’in satırlarından yola çıkarak “Biz belediye başkanlarına düşen, edebiyata yansıyacak şehirlerin, ilçelerin hayatlarını daha güzel, daha yaşanabilir kılmak konusunda mücadele etmek ve çalışmaktır” dedi.

Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen ve “Kadınlar, Kentler, Umutlar” temalı “Kadın Öyküleri Kısa Öykü Yarışması”nda dereceye giren öykücülere ödülleri törenle verildi. Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılan Ödül Töreni’ne Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Feminist Yazar-Akademisyen Itır Bağdadi, Jüri Üyesi Yazarlar Handan Gökçek, Raşel Meseri, Nergis Seli, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Konak İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri katıldı. Ödül töreni öncesinde Kültür Merkezi Fuayesinde Kadın Yazarlar Gönül Çatalcalı, Handan Gökçek, Raşel Meseri, Gülçin Sahilli, Nergis Seli, Özlem Tezcan ve Nalan Yılmaz’ın yer aldığı “Kadın Yazarlar Buluşması ve İmza Günü” yapıldı. Flamenco Esmırna flamenko topluluğu da yaptığı dans gösterisiyle “Şiddete Dur” dedi.

Batur: Katılım bizi gururlandırdı

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kadın Öyküleri Kısa Öykü Yarışması’nın daha ilk yılında büyük bir ilgi gördüğünü belirterek yarışmaya katılan tüm kadın yazarlara ve titiz çalışmalarından ötürü jüri üyelerine teşekkür etti. Batur, “Yarışmamız daha ilk yılında büyük bir ilgi gördü. Bu da bizi gururlandırdı. Türkiye’nin dört bir yanından öykücülerimiz 670 eserle yarışmamıza katıldı. Kıymetli eserlerini bizimle paylaşan tüm öykücülerimize teşekkür ediyorum ve hepsini kutluyorum. Tabii her yarışmada dereceye girenler oluyor. Kıymetli jüri üyelerimizin değerlendirmesinden geçerek dereceye giren öykücülerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Jüri üyelerimiz 3 ay süren değerlendirme süreciyle bu eserleri belirledi. Titiz çalışmalarından dolayı jüri üyelerimize teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.

“Yazarlarımıza yeni bir alan açmak istedik”

Başkan Batur, neden Öykü Yarışması düzenlediklerini ise şu sözlerle açıkladı: “Son yıllarda öykücülüğe ilginin iyice arttığı ve öykü yayınlayan mecraların, öykü yarışmalarının yazarlar için çok kıymetli olduğunu biliyorum. Biz de Konak Belediyesi olarak yazarlarımıza yeni bir alan açmak istedik. Yarışmamızı her yıl düzenleyerek geleneksel bir hale getirmeyi de hedefliyoruz. Eğer bu yolla edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırabilir, kadın yazarlarımızı teşvik edebilirsek ne mutlu bize. Aynı zamanda geleceğe kadınların gözünden eserlerle bakılmasına destek olmak anlamına da gelecek ki; bundan da büyük bir mutluluk duyacağız.”