Komünist Başkan’dan alkışları toplayan hareket

Yayın tarihi: 20 Eylül 2021 Pazartesi 3:02 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2021 Pazartesi 3:04 pm

Gün Ortası programına bağlanan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, artan kira ve yurt fiyatlarının ardından öğrencilerin cebelleştiği barınma sorunu hakkında konuştu. Maçoğlu, “Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak” dedi.

‘Barınamıyoruz’ diyen üniversiteliler geceyi dışarıda geçirdi

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programının bugünkü konuğu ‘Komünist Başkan’ lakabıyla tanınan Fatih Mehmet Maçoğlu oldu. Maçoğlu, üniversitelerin açılmasıyla artan barınma sorunu hakkında konuştu.

Tunceli Belediyesi’nin yer bulamayan her öğrenciye sahip çıkacağını belirten Maçoğlu, şunları söyledi:

“Açılmadan 1 hafta 10 gün önce ben KYK yurt müdürleriyle görüşmüştüm arkadaşlar bize ‘Yurtların boş kaldığını ve sorun olmayacağını’ söylemişti ancak yeni birimler açılınca ve yoğun ilgi olunca kente yurtlarda yer kalmadığına dair duyumlar almaya başladık. Şu an bütün kamu kurum ve kuruluşlarındaki arkadaşlarla iletişim halindeyiz. Bazı çözümler bulmaya çalışıyoruz ancak önümüzdeki 15 gün boyunca arkadaşlarımız sıkıntı yaşayacak gibi. Biz dışarıda kalan bütün arkadaşlarımızın barınma hakkına sahip çıkacağız, yardımcı olacağız. Bakın artık çocuklar parklarda banklarda yatıyor bu ülkenin eğitim ve barınma hakkının nasıl elinden alındığının göstergesidir. Ben, bana bağlı olmamasına rağmen sorumluluk hissettim ve yetkililerle görüştüm. Eğitim ve barınma bir hak ise satılamaz. Çocuklara bin liraya, iki bin liraya yurt kiralıyorlar; bakın bugün ben bile çocuğumu bin liralık, iki bin liralık yurda gönderemem hiç işi olmayan vatandaş bunu nasıl yapsın?”