‘Komünist Başkan’ gerçek adının hikayesini anlattı

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2020 Salı 4:01 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2020 Salı 4:01 pm

“Komünist Başkan” olarak tanınan Tunceli Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Karantinatv’de Necdet Saraç’ın konuğu oldu.

Karantinatv’de yayınlanan Farklı Çizgi programında Necdet Saraç’ın konuğu olan Tunceli’nin “komünist başkanı” Fatih Mehmet Maçoğlu “Özel mülkçü anlayış Koronovirüsten daha tehlikeli bir anlayış, adaletli ve sade olmalıyız. Toprağı, bitkiyi ve insanı koruyan, sömürüyü reddeden herkesle çalışıyoruz” derken, Maçoğlu, asıl adının “Emir Ali” olduğunu, isminin diğer kardeşleriyle birlikte 1980 sonrası nüfus memuru tarafından nasıl değiştirildiğini de anlattı.

‘MÜLKÇÜ ANLAYIŞ KORONAVİRÜSTEN DAHA TEHLİKELİ’

Maçoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Kapitalizme ve emperyalizme karşı mücadelede İbrahim Kaypakkaya Dersim’deki bir çok kişi için idoldur. Güzel yüzlü şapkalı önderdir. Dersim’de Kaypakkaya denildiğinde herkes o sese dönüp bakar. Bizim dedelerimiz toprağa, canlıya, bitkiye saygı duyardı. Bu saygı kayboluyor. Böyle bir dünyada sosyalizm mücadelesi vermek zorunludur. Bizler sosyalizmi hedefleyen kişileriz. Özel mülkçü anlayış Koronovirüsten daha tehlikeli bir anlayış. Adaletli ve sade olmalıyız. Yaptığımızı da abartmadan olduğu kadarıyla söylemeliyiz.”

‘SÖMÜRÜYÜ REDDEDEN HERKESLE ÇALIŞIYORUZ’

“Dersim’de belediye başkanlığı yapmak önemli. Farklı görüşler var ama yapmak istediklerimizin halkta karşılığı var.

Ovacık’tan sonra Dersim’de belediye başkanı olmak daha zor ama öğreniyoruz, başka bir yere gitsek de bu işin hakkını veririz.

Kooperatif ürün yelpazemiz çok genişledi. Büyük şehirlerde satış mağazalarımız var. Türkiye’nin birçok yerinden de kooperatif ürünlerini bir araya getiriyoruz. Ürettiklerimizi Türkiye çapında birçok ilde kendi marketlerimiz üzerinden satıyoruz.

Üretici ve tüketici kooperatifleriyle aracılar, tefecileri dışarıda bıraktık.

Toprağı, bitkiyi ve insanı koruyan, sömürüyü reddeden herkesle çalışıyoruz. Mersin Mut’la, Kars’la, Çorum’la, Edremit’le, Erzincan’la, daha bir çok yerle çalışıyoruz.

İstediğimiz belli, ayrım yapmadan, rahat yaşayalım, sağlıklı yaşayalım, özgür olalım, herkes düşüncesini rahat söylesin… İnsanlara hizmet etmek isteyenlere kapımız açık ama buraları ranta çevirmek isteyenlere kapımızı kapalı.

Şehri kirletenlere izin vermeyeceğiz. Halkın seçtiklerini görevden almak halkın iradesini gasp etmektir.”

ASIL ADIM “EMİR ALİ”

“Benim asıl adım aslında “Emir Ali”. Babam 1980 sonrası kimlikleri değiştirmek için verdiği Nüfus Müdürü hepimizin ismini değiştirmiş, bende çocukların en büyüğü olunca bana da “Fatih Mehmet” ismi düşmüş.”

Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz.

.