Komşusunu gasbedip 2 kişiyi tüfekle rehin alan sanık: Yanlış anlaşıldım

Yayın tarihi: 15 Kasım 2022 Salı 8:35 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2022 Salı 8:35 pm

Eskişehir’de 22 yaşındaki Sabahattin Y, komşusunun otomobilini gasbedip gittiği akaryakıt istasyonunda çalşan H.A’yı ve ve yoldan geçen İ.P’yi tüfekle rehin aldı. İ.P’yi ayağından da yaralayan Sabahattin Y, mahkemede, “Yapmış olduğum eylemler yanlış anlaşıldı” dedi.

Mahmudiye ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi’nde oturan Sabahattin Y, mart ayında komşusu F.T. silahla tehdit edip, otomobilini gasbetti. Araçla ilçedeki akaryakıt istasyonuna giden Yenigün, çalışanlardan H.A’yı da tüfek zoruyla araca bindirip, Mesudiye Mahallesi’ne döndü. Yenigün, mahallede yoldan geçen İ.P’yi de ayağından yaralayıp, rehin aldı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye Eskişehir Jandarma Komando Bölüğü’nün yanı sıra Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat, Terörle Mücadele ve Asayiş Şubesi ekipleri sevk edildi.

DÖRT KURŞUNLA DURDURULDU

Tüm uyarılara karşın teslim olmayan Sabahattin Y’yi bacağından vuruldu. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Sabahattin Y, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

92 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu sanık Sabahattin Y. hakkında soruşturmasını tamamlayıp hazırladığı iddianameyle 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. İddianamede Sabahattin Y. için ‘öldürmeye teşebbüs’, ‘nitelikli yağma’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından 53 yıldan 92 yıla kadar hapis cezası istendi.

“KIZ KARDEŞİM KAÇIRILDIĞI YÖNÜNDE TELEFON ALINCA TEDİRGİN OLDUM”

Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmada tutuklu sanık Sabahattin Y, hazır bulundu. Sabahattin Y, savunmasında, “Benim hasımlarım olduğu için evimde ruhsatsız tüfek bulunduruyorum. O gün kız kardeşimin İstanbul’a kaçtığı ya da kaçırıldığı yönünde telefon alınca tedirgin oldum. Hasımlarımın kız kardeşime zarar vereceğini düşünerek tüfeği alıp dışarı çıktım. Zaman kaybederim, diye komşum F.T’nin aracını istedim.  F.T’nin arabasını yağmalamış değilim. Suç kastıyla hareket etmedim. Başlangıçtan itibaren bende hiç suç kastı yoktu ama yapmış olduğum eylemler yanlış anlaşıldı. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermekten dolayı bende çok üzgün ve pişmanım. Ben yakalandığım sırada 4 tane kurşun yedim” diye konuştu.

MAĞDURLAR ŞİKAYETÇİ OLMADI

Duruşmaya katılan mağdurlar ise sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 10 Ocak 2023’e erteledi.

 

Dini nikahlı eşini tüfekle rehin alan erkek suç makinesi çıktı