Komşu bina yıkıma girince gerçek ortaya çıktı! 46 yıl boyunca duvarsız yaşamışlar

Yayın tarihi: 10 Nisan 2022 Pazar 12:19 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2022 Pazar 12:20 pm

İstanbul’da 5 katlı bir bina kentsel dönüşüm çalışmaları sebebiyle yıkıldı. Binanın yıkılmasıyla bitişiğinde bulunan 46 yıllık binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı.

İstanbul’un Bahçelievler ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi’ndeki 5 katlı bina kentsel dönüşüme girerek yıkıldı.  Yıkım esnasında hemen yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı. Bina için ayrı bir duvar yapılmaması üzerine bir cephe açıkta kaldı. Duvarı olmayan binanının daireleri göründü. Belediye ekipleri gerekli güvenlik önlemleri alırken bina sakinlerinin mağdur olmaması için yıkım yapan inşaat firması apartmana duvar örülmeye başlandı.

“ALT BLOK YIKILINCA DUVARSIZ KALDIK”

Bina sakinlerinden Necip Güngör, yan yana inşa edilen binaların yapımında iki duvardan birinin yapılmadığını söyledi. 3 gündür mağdur olduklarını ifade eden Güngör, “1976 yılına müteahhit yapmış burayı, yaparken de tek duvar koymuş araya. Alt bloğa koymuş üst bloğa koymamış. Alt blok yıkılınca doğal olarak duvarsız kaldık. Kabasını yaptılar ama mağduruz. Stresliyiz, eve giremiyoruz. Vurdukça sallanıyor her yer” diye konuştu.

 

Müteahhidin hilesi kentsel dönüşümle ortaya çıktı!