Soylu konuşmasını tamamlayamadan salondan ayrıldı

Yayın tarihi: 19 Kasım 2022 Cumartesi 11:18 am - Güncelleme: 19 Kasım 2022 Cumartesi 8:05 pm

TBMM Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı’nın bütçesini sunan Bakan Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret etti. Muhalefet vekillerinin tepkisinin ardından Soylu, teşekkür konuşmasının tamamlayamadan salondan ayrılmak zorunda kaldı.

TBMM Bütçe Komisyonu, bu sene de sert tartışmalara sebep oldu. İçişleri Bakanlığı’nın bütçe sunumunda muhalefet vekileri, Süleyman Soylu’ya hakkındaki iddiaları yüzüne bir bir saymaya başladı. Soylu’nun yanıtları tansiyonu giderek artırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cari açığı uyuşturucu parası ile kapatıldığı çıkışının hatırlatılmasının ardından Soylu, sinirlerine hakim olamayarak hakaretlere başladı.

CHP’li Başarır’dan Soylu’ya: Yüzün keçe olmuş; utanma duygunu yitirmişsin

Soylu’nun hakaretlerinin ardından başta CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, olmak üzere muhalefet vekilleri sert tepki gösterdi. Soylu’nun hakaretlerine tepki gösteren vekiller ayağı kalktı. Soylu, Komisyon’daki konuşmasının tamamlayamadan salondan ayrılmak zorunda kaldı. CHP Milletvekili Tuncay Özkan da Soylu’nun  salonu terk edişini Twitter hesabından şöyle duyurdu:

TİP’li Ahmet Şık’tan Soylu’ya: Hapiste çürüyeceksin

“Meclis tarihinde ilk kez Süleyman Soylu, muhalefet milletvekillerinin sorularına cevap veremeyince küfür edip plan ve bütçe komisyonundan kaçtı. Soylu, sorulardan ve yargıdan kaçamayacak meclis çatısı altında sorularımızı sormaya devam edeceğiz”