Komedyen Miray Akovalıgil ‘taksi’ buldu: Yemin ederim doğru

Yayın tarihi: 12 Ocak 2022 Çarşamba 2:45 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 4:29 pm

İstanbul’da taksi sorunu sürerken, komedyen Miray Akovalıgil “Yemin ederim doğru” diyerek uzun süre sonra taksiye binebildiğini açıkladı.

İstanbul’un en büyük problemlerinden biri olan taksi konusuyla ilgili bir düzenleme yapılamıyor. Büyükşehir belediyesinin girişimleri sonuçsuz kalırken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün de bu sorunu çözme konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Bu arada avukat ve komedyen Miray Akovalıgil de taksi sorununa dikkat çeken videolu bir paylaşımda bulundu. Otobüs durağında olduğunu ve gayri ihtiyarı elini kaldırdığını anlatan Akovaligil, bir taksinin kendisini aldığını anlattı ve şöyle devam etti:

“Aklıma ne geldi, tahmin dahi edemezsiniz. İnanamayacaksınız yine abartıyorsunuz diyeceksiniz. Yemin ederim doğru ama ispatı yok elimde. Boş taksi buldum. Bulmakla kalmadım, bindim ve bir yerden bir yere taksici ruh hastasıyla bırakıldım. Her şey çok hızlı gelişti. Duraktaydım. Otobüs tıklım tıklım olduğu için binemedim.

Sanayi Bakanlığı’nın “gözü” yalnızca İstanbul’daki taksi fiyatlarını gördü

“BİNDİM YA TAKSİYE BİNDİM”

Böyle önümden bir taksi geçiyordu. Gayri ihtiyarı parmağımı kaldırdım. Aylardır zaten teşebbüs dahi etmiyordum. Durdu önümde, dedim herhalde bir şey soracak. ‘Hanımefendi buyrun binecek misin?’ dedi. ‘Bineyim mi’ diye sordum, ‘Lütfen buyrun’ dedi. ‘Kısa mesafe ama’ dedim, ‘Estağfurullah buyrun, bizim görevimiz bu’ dedi. İspatlayamam… O anın şokuyla aklıma dahi gelmedi. Bindim ya taksiye bindim.”

İBB’nin taksi projesine karşı açılan davada karar

Taksi ücretlerine zam: Yeni tarife belli oldu