Kolin İnşaat, gölet suyunu kullanarak köylüyü susuz bıraktı!

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 1:35 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 1:35 pm

Kolin İnşaat, Uşak‘ta yüksek hızlı tren hattı inşaatını sürdürürken sulama göledindeki suyu kullanarak köylüyü susuz bıraktı. CHP’li vekil “Yatırıma karşı değiliz ama köylünün suyunu değil başka kaynakları kullanın” ifadelerini kullandı.

Uşak’ta hızlı tren hattı inşaatını yürüten Kolin İnşaat firması, Eşme’nin Güney köyünde üreticilerin suyunu kullanarak köylüyü susuz bıraktı. Köylüler duruma tepki gösterdi. İsyan eden vatandaşlar şantiyedeki patlamaların ürünleri etkilediğini ayrıca firmanın gelişi güzel atıklarla doğayı kirlettiğini söyledi. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise bölgede incelemede bulunmak için Uşak’a gitti. Yalım, firmadan üreticilerin suyunu kullanmamasını talep etti.

“SUYUMUZU KESMEYİN”

Mağdur olduklarını belirten Güney köylüleri patlamalar nedeniyle can güvenliklerinin de kalmadığını belirterek, “Suyumuzu kullandılar ürünlere su kalmadı. Biz buradaki yatırıma karşı değiliz. Biz burada çiftçilik yapıyoruz bunun için suya ihtiyacımız var sadece bizim suyumuzu değil de başka alternatifleri değerlendirilmesini istiyoruz. Köyümüzde yaklaşık 300 tane koyunumuz, 100 tane büyükbaşımız var. Bu derelerden su içiyorlar.

Kolin şirketi önce bu beton kalıntılarını sağa sola dökmeye başladı. Biz oraya buraya dökmeyin bir çözüm bulun diyerek uyardık. Buldukları çözüm kalıntıları dereye dökmek oldu. Şimdi deremez mahvoldu. Beton kamyonlarının yıkanırken kullanılan su artık dereye karışıyor. Artık bu suyu ne hayvan içebilir ne de ürünlerde kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

91 milyon TL’lik “trafo” ihalesi de Kolin’e gitti