“Köle hesabı yaşıyoruz” diyerek isyan eden Düldül ailesine yardım!

Yayın tarihi: 15 Aralık 2021 Çarşamba 12:41 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 4:54 pm

Felçli olduğu için çalışamayan 66 yaşındaki İbrahim Düldül, “Köle hesabı yaşıyoruz” diyerek isyan etmişti. Osmaniye’de yaşayan ve ekonomik sıkıntılar sebebiyle geçinemeyen Düldül ailesine hayırseverlerden yardım yağdı.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Yenigün Köyü’nde yaşayan 66 yaşındaki felçli İbrahim Düldül, “3 yıldır hastayım bu devirde böyle şey olur mu? Paramız yok, bir şeyimiz yok, köle hesabı yaşıyoruz, bu düzelmeyecek mi? Ne yiyecek ne içecek? Biz açlıktan ölüyoruz” diyerek isyan etmişti. Eşi Meliha Düldül ise “Marul, maydanoz yetiştireceğim, soğan sarımsak ektim onlar yetişiyor. Tablanın üzerine koyup satacağım. Açlıktan ölecek halimiz yok” diye konuşmuştu.

Felçli yurttaş isyan etti! Açlıktan ölüyoruz

Geçinemeyen Düldül ailesine gıda, yakacak, kıyafet ve para yardımı yapıldı. Seslerini ANKA Haber Ajansı’nın duyurduğu Düldül ailesine Osmaniye Valiliği, Kadirli Kaymakamlığı, Osmaniye Belediyesi, Kızılay, Osmaniye esnafı ve Türkiye’nin çeşitli illerinden hayırsever vatandaşlar sahip çıktı.

“ELEKTRİK YANIYOR, HER ŞEY GÜZEL”

Kendilerine yardım eden Meliha Düldül, “Osmaniye Valisi’ne, Başkanımıza, Kadirli Kaymakamlığı’na, Kızılay’a bütün vatandaşlarımıza Allah razı olsun, büyüklerimize yurt dışındakilere… Sabaha kadar herkes yardıma koştu, çok duygulandım. Para yardımı geldi, gıda yardımı geldi. Allah milletimize devletimize, bütün vatandaşlarımıza zarar vermesin” dedi.

İbrahim Düldül, “Devlet geldi yardım etti mutluyum onlardan razı olsun. Her şey istediğim gibi oldu. Elektrik yanıyor, her şey güzel, mutluyum. Hayırsever vatandaşlardan Allah razı olsun” dedi.

Meliha Düldül, “Tabla alacak param yok. Büyüklerimden bunu bekliyorum. Marul yetiştireceğim, maydanoz yetiştireceğim, soğan sarımsak ektim onlar yetişiyor. Bahçemde onları yetiştireceğim, tablanın üzerine koyup satacağım” demişti. Haber üzerine çok sayıda vatandaş aileye ulaşarak yardımda bulunmak istediğini belirtti. Kurumlar da harekete geçerek ailenin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar başlattı.