Koca’nın güvenmediği aşı Danimarka’da askıya alındı

Yayın tarihi: 11 Mart 2021 Perşembe 2:39 pm - Güncelleme: 11 Mart 2021 Perşembe 2:39 pm

Danimarka, ‘ölümcül kan pıhtılaşması’ ile ilgili endişeler nedeniyle AstraZeneca ilaç firmasının geliştirdiği Covid-19 aşısının uygulanmasını askıya aldı.

Sağlık Bakanı, aşılamanın ardından baş gösteren kan pıhtısı vakalarının doğrudan AstraZeneca aşısıyla bağlantılı olup olmadığının henüz net olmadığını dile getirdi.

Bakan Magnus Heunicke, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sağlık yetkililerimiz, ihtiyati tedbir kapsamında, ölümcül kan pıhtısı şeklindeki olası ciddi yan etki belirtisinin ardından AstraZeneca ile aşılamayı askıya aldı. Şu anda bir bağlantı olup olmadığı sonucuna varmak mümkün değil. Erken harekete geçiyoruz, kapsamlı bir şekilde araştırılması gerekiyor.” ifadesini kullandı. Danimarka Sağlık otoriteleri de, aşılamanın ülke çapında geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada, “Moderna yurt dışına vermiyor. AstraZeneca vermek istiyor. Almaktan yana olmadım. Bekletiyorum. Vatandaşıma, ‘Yüzde yüz güvenebilirsiniz. Ben de yaptırmak istiyorum’ diyebileceğim bir aşı olma noktasında, daha emin değil dünya. Uzun vadeli bağışıklık sonuçlarını bilmiyoruz. Erken dönem başarı sonuçlarını dünya göremedi” demişti.