Kocaeli’de “Barınamıyoruz” diyen gençler geceyi sokakta geçirdi

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 7:16 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 12:09 pm

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte artan kira ve yurt tutarları nedeniyle “Barınamıyoruz” diyerek geceyi sokakta geçiren gençlerin hareketine, Kocaeli’deki gençler de dahil oldu. İzmit Cumhuriyet Parkı’nda toplanan gençler geceyi dışarıda geçirdi.

Kocaeli Gazetesi’nden Nazım Özgün Erbulan’ın haberine göre, üniversitelerin açılacağının duyurulması ile birlikte kiralara zam yapan ev sahipleri ve yurtlarda kontenjanın az olması sebebiyle kalacak yer bulamayan 5 öğrenci bu gece İzmit Cumhuriyet Parkı’nda “Barınamıyoruz” diyerek oturma eylemi başlattı. Aralarında gazetecilik, tıp, mühendislik ve pazarlama gibi bölümlerde okuyan öğrenciler kalacak yer bulamazken gece saat 00.00 itibariyle Cumhuriyet Parkı’nda oturma eylemi başlattı. CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman ve ilçe yöneticileri de gençlere ziyarette bulunarak kumanya desteği sağladı.

Grup adına açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Öğrencisi İbrahim Keskin, “Mesele ekonomik nedenlerden kaynaklı. Çoğu öğrenci bu durumda. Pandemi nedeniyle kiraların ve yurtların fiyatlarının artışı en başta gençleri, kirada kalan öğrencileri etkiledi. Bizim burada olma nedenimiz sadece gençlerin, öğrencilerin sorunları değil bu yoksul kesimin bu kira ve barınma sorunu çözmek. Bu mesele çözülene kadar buradan kalkma gibi bir niyetimiz yok. Bu meseleyi yerellere, Türkiye geneline, gerekirse Türkiye dışına, gücümüz ne kadar yeterse, ne kadar toplumsallaşırsak ipin ucundan tuttuk, bırakmayacağız. Sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

“SOKAKLARDA KALMAK ZORUNDA BIRAKILDIK”

Keskin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu kararı almadık. Bu karara zorlandık. Biz sokaklarda kalmak zorunda bırakıldık; banklarda barınmak zorunda bırakıldık. Asıl talebimiz KYK yurtlarının, ücretsiz yurtların kapasitelerinin arttırılması, kira bedellerinin düşürülmesi ve daha uygun koşullarda yaşamak”

Barınamıyoruz nöbeti yayılıyor! 3’üncü geceyi de sokakta geçirdiler