Kocaeli Körfez’de CHP’nin seçim itirazı reddedildi

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 10:14 am - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 10:14 am

CHP’nin Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaptığı seçim itirazı reddedildi. CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, İl Seçim Kurulu’na giderek itiraz dilekçesini sunacaklarını duyurdu.

Kocaeli’de, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre 1395 oy farkla belediye başkanlığını AKP’nin kazandığı Körfez ilçesinde CHP, sandıkların tamamına itiraz etti. İtirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, toplam 5 bin 73 oyun geçersiz sayıldığı ilçede oyların yeniden sayılması talebini reddetti.

İL BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ve avukatlar ile ilçe seçim kuruluna giden CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İl Seçim Kurulu’na giderek itiraz dilekçesini sunacaklarını duyurdu. Sarı, paylaşımında, “Körfez İlçe Seçim Kuruluna yaptığımız itiraz reddedildi. Her ne olursa olsun halkımızın seçim iradesinde şaibelere yer bırakmayacağız. Bunun için de yarın İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçemizi sunacağız. Hakkımız olanı almak için hiçbir mücadeleden geri adım atmayacağız” ifadelerini kullandı.

CHP ve AKP itiraz etti: Ardahan Çıldır’da oylar üçüncü kez sayılacak

Kaynak: DHA