Koca’dan Ekrem Karakaya mesajı: Canice hayattan kopartıldı

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2022 Cuma 8:31 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 8:53 pm

Konya’da Kardiyolog Ekrem Karakaya’nın katledilmemesinin ardından yaptığı açıklamayla tepki çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Karakaya için yeni açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya’da katledilen doktor Ekrem Karakaya için yaptığı açıklamayla tepki çekmiş ve Karakaya’nın cenaze töreninde protesto edilmişti. Bakan Koca, Twitter’dan yayınladığı bayram videosunda doktor Ekrem Karakaya’nın katledilmesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Doktor Ekrem Karakaya’nın katledilmesinin ardından Fahrettin Koca’ya tepki yağdı

“MEMLEKETİMİZİN NADİDE BİR EVLADI CANİCE HAYATTAN KOPARILDI”

Bakan Koca, mesajında şunları belirtti:

* “Aziz vatandaşlarım, Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yarın Kurban Bayramı. Bayrama buruk giriyoruz.

* Çarşamba günü Konya Şehir Hastanesinde işlenen cinayet derin üzüntülere yol açtı. Memleketimizin nadide bir evladı, kalp doktoru Ekrem Karakaya, canice hayattan koparıldı. Dün cenaze törenine katılmak üzere memleketi Kayseri’deydim. Tanıyan herkes onun milletine yürekten bağlı, mütevazı ve kendini hastalarına adamış, örnek bir hekim olduğuna şahitlik ediyor.

“DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR NOKTA VAR”

* Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Gözü dönmüş katil zanlısı, Dr. Ekrem’in bir hastasının oğlu ve elimizdeki bilgilerden hastasının ölümünden doktoru sorumlu tuttuğu anlaşılıyor.

* Aziz vatandaşlarım, ucu cinayete varabilen bu gibi tutumlar tamamen yanlış; olaydaki haliyle, insanlık dışıdır. Hekim, ancak tıbbın gereğini ve elinden geleni yapabilir, sonuç kimsenin mutlak iradesi altında değildir.

* Sağlıkta şiddet sorunuyla mücadelemiz uzun bir süredir devam ediyor. 12 Mayısta çıkan Sağlıkta Şiddet Yasası, bu suçları affı olmayacak yere koydu. Teröre karşı verdiğimiz sınavı, hep birlikte sağlıkta şiddet için de vereceğiz. Devlet iradesi, bütün gücüyle yanımızdadır.