Bakan Koca İstanbul’da kalabalığın önüne geçilemediğini itiraf etti

Yayın tarihi: 22 Ekim 2020 Perşembe 9:42 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2020 Perşembe 10:44 pm

İstanbul’da kalabalığın önüne geçilemediğini ve vaka sayısının artışa geçtiğini söyleyen Sağlık Bakanı Koca, devam eden artışa karşı yeni önlemler alındığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, İl Sağlık Müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimlerle birlikte yeni tip koronavirüs salgınının İstanbul’daki seyirine dair bir toplantı yaptıklarını duyurdu. Twitter hesabı üzerinden toplantıyı duyuran Koca, devam eden artışa karşı alınacak yeni tedbirlerin kararlaştırıldığını söyledi.

“EN ÇETİN SINAVIMIZ KALABALIĞA KARŞI”

İstanbul için yeni önlemlerin alındığını söyleyen Koca, İstanbul’daki vaka sayısının Türkiye genelinin %40’ına, Ankara’nın ise 5 katına ulaştığını açıkladı. Koca paylaşımının devamında, “Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz.” dedi.

Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da vaka sayısı Türkiye genelinin %40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştı. Temaslı taramasını, test sayısını artırdık. Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz.”

TWEETLERİN ÖZNESİ İSTANBUL!

İstanbul’da vaka sayısının arttığını belirten ve yeni tedbirlerin alındığını açıklayan Koca’dan akşam saatlerinde İstanbul için bir tweet daha geldi. Koca, son paylaşımında da “İstanbul’da en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz. Mecbur olmadıkça kalabalık ortama girmeyin.” dedi.