Koca topluma havale etmişti! Bir saldırı haberi de Sivas’tan geldi

Yayın tarihi: 26 Eylül 2020 Cumartesi 6:09 pm - Güncelleme: 26 Eylül 2020 Cumartesi 6:11 pm

Sivas Şarkışla’da yaralılara müdahale etmek için olay yerine giden sağlık emekçileri saldırıya uğradı. Saldırının ardından gözaltına alınan şüpheliler serbest bırakıldı.

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde, 3 şüpheli kavgada yaralandıkları için çağırılan sağlık ekibine saldırdı, ambulansa da zarar verdi. Gözaltına alınıp haklarında işlem yapılan şüpheliler serbest bırakıldı.

İlçe merkezinde Esentepe Mahallesi’nde kavga olduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Bu sırada kavgada yaralanan Ö.C., B.E. ve R.Ö, içerisinde sağlık çalışanlarının bulunduğu ambulansa saldırdı. Polis ekipleri olaya müdahale ederken ambulansta hasar oluştu. Sağlık personeli, kendilerine saldırdıkları ve ambulansa zarar verdikleri gerekçesiyle 3 şüpheliden şikayetçi oldu.

Polis ekiplerince gözaltına alınan Ö.C., B.E. ve R.Ö, adliyeye sevk edildi. Haklarında, “tehdit, hakaret ve mala zarar verme” suçlamasıyla işlem yapılan şüpheliler savcılıkça serbest bırakıldı.

Sivas Valisi Salih Ayhan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda olayı kınadı. Ayhan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Dün gece saatlerinde kendilerine yardım etmek üzere olay yerine intikal eden sağlık görevlilerimize saldıran kendini bilmezlere gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Fedakarlık örneği sağlık görevlilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yanınızda olmaya devam edeceğiz”

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün düzenlediği basın toplantısı sırasında sağlık emekçilerine saldıranları topluma havale ettiğini söylemişti. Koca, “İnancıma göre sağlık çalışanına şiddet göstereni toplum dışlar, toplumun dışlaması ise hapis kadar önemlidir.” ifadelerini kullanmıştı.