Koca, ‘Salgının seyrini aşı değiştirdi’ diyerek paylaştı!

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 7:53 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 10:30 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel koronavirüs verilerini paylaştı. Bakanlığın verilerine göre, 19 bin 95 yeni vaka tespit edildi, 179 kişi ise hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı tarafından güncel koronavirüs verileri paylaşıldı. Verilere göre, Türkiye’de son 24 saatte 352 bin 438 koronavirüs testi yapıldı, 19 bin 95 kişinin testi pozitif çıktı, 179 kişi yaşamını yitirdi. İyileşen hasta sayısı 22 bin 816 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgının seyrini aşı değiştirdi. Artık kendi aşımız kendi gücümüz var. Tukovac milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bize düşen bir an evvel hatırlatma dozunu olmak ve tedbirlere uymak. Birlikte salgını gündem olmaktan çıkaracağız” dedi.

AŞILAMADA ORDU İLK, ŞANLIURFA SON SIRADA

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor.

Tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 85.8 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 58.7 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 82.5 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 80.2 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 75.0 ile İstanbul yer alıyor.

AŞILAMADA SON DURUM

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 82,62, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 91,40 olarak gerçekleşti. Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı 126 milyon 565 bin 703’e yükseldi.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

İSTANBUL ARTIK MAVİ

Türkiye’de aşılama seferberliği sürerken %75 aşılama oranına ulaşan İstanbul ve Düzce, mavi kategoriye yükseldi.

 

“SALGININ SEYRİNİ AŞI DEĞİŞTİRDİ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“Salgının seyrini aşı değiştirdi. Artık kendi aşımız kendi gücümüz var. Tukovac milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bize düşen bir an evvel hatırlatma dozunu olmak ve tedbirlere uymak. Birlikte salgını gündem olmaktan çıkaracağız.”

İstanbul’un yaş gruplarına göre aşılama rakamları açıklandı