Koca: İlaç eksikliği hasta sayısının fazla olmasından kaynaklı

Yayın tarihi: 24 Ocak 2023 Salı 3:09 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2023 Salı 3:09 pm

Türkiye’de ilaç krizi tırmanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sorunun hasta sayısının beklenenden fazla olmasından kaynaklandığını söyledi.

AKP’nin ekonomi politikaları nedeniyle bir yılı aşkın süredir kurlarda art arda yaşanan tarihi yükselişler ilaç tedariğinde de kriz yarattı. Pek çok hasta ilaç bulmakta sorun yaşarken, eczacılar da yükselen döviz kurundan kaynaklanan ilaç krizine dikkat çekiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin yaptığı açıklamada sorunun hasta sayısının beklenen fazla olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Koca’nın açıklaması şöyle:

Şu an geçmiş döneme göre üretimin yüzde 55 oranında artırılmış olmasına rağmen yer yer sorun yaşanabiliyor. Özellikle yılbaşına doğru ham maddenin ülkeye getirilememesinden ve hasta sayısının beklenenden fazla olmasından kaynaklı bir sorundu bu. Dünyada ham madde üretiminde ciddi bir sıkıntı var. 16 Aralık’ta biliyorsunuz kararname imzalanmıştı, yılbaşı ve sonrası ham madde siparişlerinin üretici ülkelerden kaynaklı şekilde geç gelmesi bu sorunun daha da artmasına sebep oldu.

İlaç krizi sürerken SGK’den liste güncellemesi!