Koca, ‘Aracı yok’ demişti, TRT muhabirinin fotoğrafı yalanladı!

Yayın tarihi: 28 Aralık 2020 Pazartesi 7:29 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2020 Pazartesi 10:02 pm

Geçiğimiz günlerde koronavirüs aşısının getirilmesinde aracı bir firma olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sözleri TRT muhabirinin fotoğrafıyla yalanlandı. Muhabirin gümrükten paylaştığı fotoğraflarda ‘Keymen İlaç Firması’nın isminin yer aldığı görüldü.

Aralık ayının başında Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, Çin’den getirilecek Sinovac koronavirüs aşısının alımında aracı firma olarak Keymen’in kullanıldığını söylemişti ancak Sağlık Bakanlığı ‘aracı firma’ olmadığını söyleyerek söz konusu iddiaları yalanlamıştı. Ancak TRT muhabirinin, Çin’den paylaştığı fotoğrafta aşıların üzerinde ‘Keymen İlaç’ yazdığı görüldü.

“BİR SÖYLEDİĞİNİZ DOĞRU OLSUN”

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan CHP’li Emir TRT muhabirinin Çin’den paylaştığı fotoğrafa ilişkin şunları söyledi:

“Sağlık Bakanı’na aylardır “Çin aşısında aracı firma olacak mı?” diye soruyoruz. Keymen İlac’ın aşıyı getirdiğini söylediğimizde de Bakan, “Aracı yok” demişti. Oysa bugün gelen fotoğrafta kolilerin üzerinde Keymen yazdığını görüyoruz. Bir kere de söylediğiniz doğru çıksın.”

NE OLMUŞTU?

Sinovac’la yapılan 50 milyon dozluk aşı sözleşmesine ilişkin 9 Aralık’ta bir açıklama yapan ve aşının aracı firma kullanılarak getirileceğini iddia eden CHP Milletvekili Murat Emir, “Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP’li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile” demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, bir köşe yazarına verdiği demeçte, “Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac’ın kendisiyle yaptık. DMO yani Devlet Malzeme Ofisi ve Sinovac arasında herhangi bir aracı filan yok” demişti.