Koca açıkladı: Samsun, Antalya ve Ordu’da yüksek risk devam ediyor

Yayın tarihi: 7 Aralık 2020 Pazartesi 10:36 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2020 Pazartesi 10:36 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun, Antalya ve Ordu’da koronavirüs salgınında yüksek riskin devam ettiğini Konya ve Trabzon’da ise artışın kısmen kontrol altına alındığını açıkladı.

Ülke genelinde koronavirüs vakalarındaki artış devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya, Samsun, Antalya, Trabzon ve Ordu valileri, il sağlık müdürleri ile halk sağlığı başkanlarıyla toplantı düzenlediğini açıkladı.

Çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen toplantıların ardından sosyal medya hesabından toplantıları duyuran Koca, Samsun, Antalya ve Ordu’da yüksek riskin devam ettiğini duyurdu. Koca, ayrıca Samsun Antalya, Ordu, Konya ve Tabzon’da filyasyon ekiplerinin artırıldığını belirtti.

Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Yüksek vaka sayılarının devam ettiği KONYA, SAMSUN, ANTALYA, TRABZON, ORDU Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla görüşmeye devam ediyoruz. Bu iller yakın takibimiz altında. Test kapasitemizi ve filyasyon ekiplerimizi artırdık.

SAMSUN, ANTALYA ve ORDU’DA yüksek risk devam ediyor. KONYA ve TRABZON’DA artış kısmen kontrol altında. Sağlık çalışanlarımız elinden geleni yapıyor. Kamu ve özel kurumlarımızla birlikte bütün hemşehrilerimizin duyarlılığı gücümüzü artırıyor. Ara vermeden mücadeleye devam edelim.”