Koç Holding’in bankasına BAE’den talip çıktı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 2:04 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 2:19 pm

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli First Abu Dhabi Bank’ın Yapı Kredi‘de hisse alımı için talip olduğu iddia edildi. Görüşmelerin erken aşamada olduğu öğrenildi.

Koç Holding’e ait olan Yapı Kredi bankasına Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) talip çıktığı iddia edildi.

Bloomberg’e konuşan kaynaklar BAE’nin en büyük bankası FAB’ın Türkiye’de birden fazla bankanın sahipleriyle görüşme yaptığını belirtti.

FAB, Yapı Kredi ve Koç Holding konuya ilişkin Bloomberg’e yorum yapmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Haziran ayında Körfez bölgesini ziyaretinin ardından FAB Türkiye’deki varlıklarla ilgilenen son BAE’li banka oldu. Daha önce Dubai Islamic Bank, TOM Group’tan yüzde 20 hisse alacağını açıklamıştı.

BAE’de 54 banka 9,5 milyonluk ülkeye hizmet ediyor

Körfez bankaları Türkiye’yi coğrafi yakınlığı, bankacılık sistemine aşinalığı ve 85 milyondan fazla nüfusu sebebiyle büyüme için potansiyel pazar olarak görüyor. Dubai merkezli Emirates NBD 2019’da Denizbank’ı 2,8 milyar dolara satın almıştı. Suudi ve Kuveytli bankalar Türkiye’de uzun süredir bulunuyor. Suudi Arabistan’ın en büyük bankası National Commercial Bank Türkiye Finans Katılım Bankası’nın 2007’de 1,08 milyar dolara satın almıştı. Kuwait Finance House ise 1989’da Türkiye’de tamamına sahip olduğu Kuveyt Türk Katılım Bankası’nı kurmuştu.

Koç Holding, Yapı Kredi’deki hisselerinin bir kısmını sattı

Kaynak: alinti