Kobani’yi işaret eden Soylu bu kez ‘Münbiç’ dedi

Yayın tarihi: 18 Kasım 2022 Cuma 1:40 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2022 Cuma 1:43 pm

İstiklal Caddesi’ndeki patlamadan sonra saldırının emrinin Kobani’den geldiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ağız değiştirdi. Soylu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada saldırının talimatının Münbiç’ten geldiğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığının yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 2023 bütçeleri üzerinde sunum yaptı.

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının emrinin Kobani’den geldiğini söyleyen Süleyman soylu komisyonda yaptığı konuşmada, ” İstiklal saldırısı da Münbiç’ten oldu.” dedi.

Taksim’deki saldırıda paketi bırakıp kaçan terörist böyle yakalandı

İSTİKLAL SALDIRISI MÜNBİÇ’TEN

Soylu’nun konuşması şöyle:

Mersin saldırısı da İstiklal saldırısı da Münbiç’ten oldu. Münbiç’te de sizin (HDP’lilere dönerek) ağalarınız durmaktadır. Amerika, PYD, PKK durmaktadır. (İstanbul Emniyeti sizi yalanlıyor’ itirazı üzerine) Ömrünüz yalanla geçiyor, utanmadan.

KOBANİ DEMİŞTİ

Soylu, patlamanın ardından yaptığı açıklamalarda, “İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani’den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var” dedi.