Kloop’u yavrusu İlkay yıktı! 5 dakikada şampiyonluk el değiştirdi

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 12:34 pm - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 12:20 pm

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Premiere Lig tarihinde belki de bir daha görülmeyecek bir şampiyonluk hikayesi yazıldı. Hüzün ve sevinç Liverpool ve Manchester şehirleri arasında gidip geldi…

İngiltere’de Premiere Lig’in son haftasına Liverpool 89, Manchester City ise 90 puanla girdi.  her iki takımın da kazanmaktan başka çaresi yoktu. Maç saati yaklaştıkça Liverpool’da gökyüzü kırmızıya Manchester’da da maviye boyandı. Her iki kulübün taraftarı da şampiyonluk kutlaması için tribünleri caddeleri sokakları pubları doldurdu. Tüm maçlar da aynı anda başladı.

Liverpool’un bir mucizeye ihtiyacı vardı. Manchester City’nin berabere kalması veya kaybetmesi gerekiyordu. Bir ilginç tesadüf de City’nin rakibi Aston Villa’nın teknik direktörünün Liverpool efsanesi Steven Gerrard olmasının yanı sıra ilk 11’de Liverpool’un eski oyuncusu Coutinho vardı.

Liverpool’un ruhu maç boyunca Pep Guardiola’nın yanı başındaydı.

İLK ŞOK LİVERPOOL’A

Anfield Road’ta Liverpool mucize beklerken daha 3. dakika kalesinde golü gördü. Tribünlerden çıt çıkmıyordu. 24. dakika durumu eşitleyen Liverpool’da 10 dakika sonra tribünden gelen çığlık stadyumu bayram havasına çevirdi.

Gerrard’ın öğrencileri Manchester City karşısında öne geçti.

LİVERPOOL’UN ESKİ OYUNCUSUNDAN GELEN GOL

İkinci yarıya Aston Villa savunmasını geçmek için daha da hırçın oynayan Guardiola’nın Manchester City’si bir gol daha kalesinde gördü. İkinci gol de Liverpool’un eski oyuncusu Coutinho’dan geldi.  Liverpool’da ise şampiyonluk kutlamaları başladı, sadece ligin ilk yarısında da yendikleri Wolverhampton’a bir gol atmaları gerekiyordu.

O anlarda Manchester City tribünlerinde on binlerce taraftar gözyaşlarını tutamadı, büyük hüzün vardı. Kimileri kafalarını dizlerinin arasında geçirmiş hıçkıra hıçkıra ağlıyordu. Şampiyonluk kupası ellerinden akıp gitmek üzereydi.

JÜRGEN KLOPP’U ÜZEN DE ESKİ ÖĞRENCİSİ İLKAY GÜNDOĞAN OLDU

0-2 geride olan Manchester City’den şampiyonluğu almak için gol bulması gereken Liverpool’un teknik direktörü Jurgen Klopp’u yıkan da eski öğrencisi İlkay Gündoğan oldu. Manchester City taraftarı gözyaşları içinde maçı izlerken İngiltere futbol tarihine geçen bir maçı izlediklerinin farkında değillerdi.

75. dakikada 0-2 geride olan Manchester City 76’da İlkay, 78’de Rodri ve 81’de yine İlkay’ın gölüyle 3-2 öne geçti. City taraftarı kıpkırmızı gözlerle daha kurumamış yanaklarla çığlık çığlığa sevindi. On binler belki de bir daha görülmeyecek bir futbol tarihine tanıklık ediyordu.

Anfield Road’ta ise 5 dakika önce şampiyonluk sevinci yaşayan Liverpool taraftarları ağlamaya başladı. Onlar da bambaşka bir tarihi şampiyonluğa tanık olmak üzerelerdi. İstedikleri galibiyet golünü de 84’te buldular ama artık City’de kazanıyordu ve şampiyon olmaya koşuyorlardı.

Maçlar bittiğinde Liverpool taraftarı sanki bir komutandan emir gelmiş gibi aynanda ayağa kalktı ve takımlarını tüm güçleriyle alkışladı. Şampiyon olamadılar ama tam 92 puanla olamadılar. Manchester’da ise maçın son düdüğüyle tribünler sahaya indi

Büyük bir sevinç vardı. Manchester City taraftarı hem ağlıyor hem de seviniyordu

REAL MADRİD ŞOKU SONRASI BAŞKA ÇARESİ YOKTU

Pep Guardiola ve Manchester City, Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’i 4-3 yendikleri maçın rövanşında, Madrid’in tarihte eşi benzeri görülmemiş bir geri dönüşü en üzücü şekilde izlemişlerdi. Madrid, kendi sahasında da 0-1 geriye düşmesine rağmen Karim Benzema’nın 90 ve 90+1’de iki asistini gole çeviren Rodrygo ve 90+5’te yine Benzema’nın penaltı golüyle City’i kupanın dışına itmişti.

Guardiola’nın o saatten sonra lig şampiyonluğundan başka çaresi kalmamıştı.

5 DAKİKADA DEĞİŞEN TARİH

Sadece 5 dakikada değişen Şampiyonlar Ligi’nin kaderi yine sadece 5 dakika Premiere Lig’de değişti. Bu defa gülen Manchester City ve Guardiola oldu.

Premier Lig şampiyonu Manchester City