Klasik Studio Ghibli filmlerinden oldukça uzak bir yapım ortaya çıktı

Yayın tarihi: 15 Şubat 2021 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 13 Şubat 2021 Cumartesi 11:46 am

Studio Ghibli sonunda animasyon filmleri oğlu Goro Miyazaki’nin yönettiği fantastik yapım Earwig and the Witch ile kucakladı.  Goro bunu hem sanatsal bağımsızlığı hem de Ghibli’nin mevcut küçülme sürecinde hayatta kalmaya devam etmesi için gerekli bulmuştu, ancak hayranlar öyle düşünmüyor gibi.

Hayao’nun oğlu Goro Miyazaki’nin yönettiği Earwig için “sevimsiz karakterlerle dolu çirkin”, “yarı pişmiş bir film” ifadeleri kullanıldı. Film, tipik bir Ghibli girişinin büyüsünden yoksun. Yeni animasyon film ucuza üretilmiş bir çocuk YouTube videolarında yeri olmayan yüz ifadeleriyle sert ve cansız görünüyor. Satoshi Takebe tarafından bestelenen müzik, Ghibli’nin müdavimi Joe Hisaishi’den beklenenden çok uzak. Ve bir Dianna Wynne Jones romanından uyarlanmış olmasına rağmen, anlatı eksik. Film için “sanki Miyazaki bir final yapamadan zamanı ve parası bitmiş” ifadeleri kullanıldı.

Studio Ghibli

Goro Miyazaki tarafından şirketin ayakta kalması için gerekli ve yenilikçi bir yapım olarak düşünülse de film hayranlar tarafından sevilmedi. Hayao Miyazaki animasyon filmlerine hiç bir zaman sıcak yaklaşmamıştı. Ancak oğlu bunun gerekli bir adım olduğunu savundu. Neticede Studio Ghibli’de alışınılan dışında bir iş yapılmış oldu. Ancak kritikler film hakkında sert yorumlarını esirgemedi. Earwig ve Cadı’ya karşı gelen ezici olumsuz tepkilerden sonra, Ghibli’nin yakın zamanda bir bilgisayar filmine geri dönmesi beklenmiyor. Stüdyo, şu anda Hayao Miyazaki’nin 1937 tarihli bir Japon romanına dayanan bir sonraki filmi How Do You Live? üzerine çalışıyor. Şirketin Earwig’in yaratıcı başarısızlığından bir şeyler öğrenmesi umuluyor.

BluTV indirimi bomba gibi geliyor: Abonelik fiyatı bakın ne kadara düştü