Mazbatasını alan Tatar’dan ‘Ankara’ mesajı

Yayın tarihi: 19 Ekim 2020 Pazartesi 5:01 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2020 Pazartesi 6:01 pm

Başkent Lefkoşa’daki Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yerleşkesinde yapılan törende, YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik seçimin ikinci turunun ardından cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar’a mazbatasını teslim etti. Tatar, Türkiye’nin seçimlere müdahale etmediğini ifade ederken, “Başka emperyalist güçler de burada çok uğraştılar” dedi.

YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik seçimin ikinci turunun ardından cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar’a mazbatasını teslim etti. Koronavirüs salgını koşulları da dikkate alınarak yapılan törende konuşan Tatar, çalışmalardan dolayı YSK’ya ve Covid-19’a rağmen seçimin iki turuna katılan halka teşekkürleri iletti. Tatar, seçim sonuçlarının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde ant içerek göreve başlayacak.

Tatar, seçim zaferinin ardından bu sabah Girne’de yaşayan babası Rüstem Tatar’ın evine gitti. Aile bireylerinin toplandığı evde Tatar, babası Rüstem Tatar’ın destekleriyle bu mevkilere geldiğini ifade etti. Babası Rüstem Tatar’ın, ülkenin ilk Maliye Bakanı olduğunu ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, aile olarak ülkenin geleceği ile ilgili çalıştıklarını dile getirdi.

“DOĞRU YOL, TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLER’”

“Ne öğrendiysem babamdan öğrendim. Milli davaya olan bağlılığımız. Siyasetteki başarımız, baba okulunda eğitilmenin sonucudur. İlk iş olarak bu sabah babamın elini öpmek istedim” diyen Tatar, Kıbrıs’ta onurlu bir çözüm istediklerini ifade etti. “Biz Kıbrıs Türk halkının var olması için doğru yolu seçiyoruz” diyen Tatar, “Doğru yol, Türkiye ile iyi ilişkiler ve dünyaya karşı hakkımızı talep etmektir” dedi.

“ANNEMİ KÜÇÜK YAŞTA KAYBETTİM”

Cumhurbaşkanı Tatar, şöyle devam etti:

“Annemi küçük yaşta kaybettim. Nur içerisinde yatsın. Babamın ikinci eşi İsmet Hanım bir şehit eşidir. Kıbrıs’ta her ailede bir acı vardır. Bu gerçekler ışığında bundan sonraki süreci kurgulayacağız.”

Türkiye’nin Kıbrıs’tan koparılmaya çalışıldığını kaydeden Tatar, “Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Kendi egemenliğimize çok önem vermekteyim. Babam da bana bunu çok söylemiştir. Kıbrıs Türk halkının var olabilmesi için davaya sahip çıkacağız. Bu milli mücadeleyi asla tehlikeye atamayız. Kıbrıs, Doğu Akdeniz’de önemli bir adımdır. Türkiye her zaman yanımızda oldu. Şehitler verdi. Her türlü sıkıntılarımızda yanımızda oldu” dedi.

“BEN DAVA ADAMIYIM”

“Ben bir dava adamıyım” diyen Tatar, “Kıbrıs’ta gerçekleri bilerek hareket eden biriyim. Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerini asla çiğnetmem” dedi. Rumların Ada’da bir çözüm istemediğine işaret eden Tatar, “Artık yeter, yepyeni bir gelecek için onurlu bir çözüm istiyoruz” dedi.

YABANCI DİPLOMATLAR KKTC’YE GEÇTİ

Türkiye’nin seçimlere müdahale etmediğini ifade eden Tatar, “Bu haksız bir eleştiridir. Kıbrıs Türk halkı sandığa gitti oyunu kullandı. Başka emperyalist güçler de burada çok uğraştılar. Son iki ayda binin üzerinde yabancı diplomatlar Güney’den KKTC’ye geçti.” Tatar, “Bizler vefalı insanlar olarak, Türkiye’ye gönülden bağlıyız. Bu da böyle devam edecek” dedi.

FIRST LADY TATAR: HAFTANIN BİR GÜNÜNÜ HALKIMIZA AYIRACAĞIM

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da, eşinin Cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen normal hayatına devam edeceğini söyledi. Halkla iç içe, halkı kucaklayan sosyal sorumluluk projelerini sürdüreceğini ifade eden Tatar, “Halkımızda iz bırakan adımlar atmak istiyorum” dedi. Eşinin Cumhurbaşkanlığı döneminde çevre, insana dokunma ve kadınlara yönelik özel etkinlikler yapacağını ifade eden Tatar, “Haftanın bir gününü halkımıza ayıracağım. Halkımızın sorunlarını dinleyeceğim” diye konuştu. Eşinin bir ‘Kıbrıs sevdalısı’ olduğunu ifade eden Tatar, “Eşim hep halkla iç içe oldu. Halkın arasından hiç çıkmadı. Cumhurbaşkanlığı görevinde de halktan kopmadan hayatında devam edecek” dedi.

“YUFKA YÜREKLİ BİR CUMHURBAŞKANI”

Cumhurbaşkanı Tatar’ın üvey annesi ressam ve emekli öğretmen İsmet Hanım da, Rüstem Tatar ile 43 yıllık evli olduklarını belirterek, “Ersin, ilk gördüğümden beri çok çalışkan. Çok candan biridir. Yufka yüreklidir. İnsanları kırmayı sevmez” dedi. Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı görevinde başarılı olacağını belirten İsmet Tatar, “Evladımızın Cumhurbaşkanı olması karşısında çok mutlu olduk” dedi.

NE OLMUŞTU?

KKTC’de dün yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda, Ulusal Birlik Partisinin (UBP) adayı Ersin Tatar, oyların yüzde 51,69’unu alarak cumhurbaşkanı seçildi.

KKTC’deki tarihi seçimi Ersin Tatar kazandı