KKTC’de ‘Emrullah Turanlı’ krizi! Sendika isyan etti: Havalimanının elektriğini keseriz

Yayın tarihi: 11 Haziran 2024 Salı 12:49 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2024 Salı 1:04 pm

KKTC’deki Ercan Havalimanı’nın genişletme çalışmalarını yapan şirketin patronu Emrullah Turanlı‘nın elektrik borcu gündem oldu. Sendika 92 milyon TL’lik borcun ödenmemesi durumunda havalimanının elektriğini keseceklerini duyurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren Ercan Havalimanı’nın genişletilme çalışmaları şubat ayında tamamlanmıştı. Genişletme çalışmalarını yapan T&T adlı şirketin patronu ve Taşyapı İnşaat’ın sahibi Emrullah Turanlı’nın, elektrik idaresine olan borcu KKTC’de gündem oldu.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Turanlı’nın 92 milyon TL’lik borcu cuma gününe kadar ödememesi durumunda Ercan Havaalanı’nın elektriğinin keseceklerini duyurdu.

El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu kendileriyle aynı görüşü savunan siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, sendikalara ve vatandaşlara çağrıda bulunarak, cuma günü saat 11.00’de Meriç köyünün girişindeki Meriç Trafo Merkezi’nde olunmasını istedi.

Emrullah Turanlı kimdir nereli KKTC vatandaşı oldu - Internet Haber

Emrullah Turanlı

‘BORCU TAHSİL EDİN YOKSA ELEKTRİĞİ KESECEĞİZ’

Borcu 675 Türk Lirası olan vatandaşların elektriğinin anında kesildiğini fakat Kıb-Tek yönetiminin Emrullah Turanlı yönetimindeki T&T Şirketi’nin işletmecisi olduğu Ercan Havalimanı’nın elektriğine dokunmadığını belirten Tuğcu’nun açıklaması şöyle:

“Her geçen gün daha da ağırlaşan ekonomik şartlar altında ezilen halkın gözünün yaşına bakmayıp, fatura borcu 675 TL’ye ulaştığı anda elektriğini kesen KIB-TEK yönetimi, her nedense Emrullah Turanlı yönetimindeki T&T Şirketi’nin işletmecisi olduğu Ercan Havalimanı’nın elektriğine dokunmuyor.

T&T Şirketi’nin an itibarıyla Ercan’da birikmiş 92 milyon TL tutarında elektrik borcu var.

EL-SEN olarak bu konuda aylardır yaptığımız çağrılara kulak tıkayan KIB-TEK yönetimini, halkın vicdanında büyük yara açan bu adaletsizliğe son vermesi yönünde son kez uyarıyoruz.

O borcu derhâl tahsil edin ve halkın malı olan kurumun kasasında oluşturduğu açığı kapatın.

Aksi halde, tıpkı borcu olan vatandaşa yapılan uygulamada olduğu gibi, EL-SEN olarak biz 14 Haziran Cuma günü bölgeye gidecek ve ERCAN Havalimanı’nın elektriğini keseceğiz.

Bizimle aynı gaileyi taşıyan tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, sendikalara ve halkımıza açık çağrımızdır; 14 Haziran Cuma saat 11.00’de Meriç Trafo Merkezi (MERİÇ KÖY GİRİŞİ) önünde buluşalım, bu kıyak düzenine her birlikte dur diyelim.”

Erdoğan’ın açtığı Ercan Havalimanı’nın yeni binasının elektronik sistemi çöktü!

Kaynak: TELE1