KKTC’de AstraZeneca askıya alındı

Yayın tarihi: 16 Mart 2021 Salı 6:29 pm - Güncelleme: 16 Mart 2021 Salı 6:30 pm

KKTC’de 1500 kişiye AstraZeneca aşısının uygulandığı ve ikinci bir emre kadar aşıların kullanılmayacağı açıklandı.

İngiltere’de Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı, Almanya, İtalya, İspanya ve Fransa ile birlikte toplam 16 ülke aşının kullanımını askıya aldığını duyurdu.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşan KKTC Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Avrupa Birliği (AB) yetkililerin kendilerine ulaşarak AstraZeneca aşısının KKTC’de kullanılmasının durdurulması yönünde talepleri olduğunu bu nedenle aşı haritasından çıkarıldığını söyledi.

”DÜN ARADILAR”

Bakan Üstel, “Bu nedenle aşılamaya devam etmemiz söylenmişti. Ancak dün akşam aradılar ve durdurmamızı istediler” dedi. AstraZeneca aşısı KKTC’de yaklaşık 1500 kişiye yapıldığını belirten Sağlık Bakanı Üstel gerekli takiplerin yapıldığını kaydetti. AB’den sağlanan aşılar arasında yer alan Oxford Üniversitesi üretimi Astrazeneca marka aşılardan KKTC’ye Güney Kıbrıs vasıtasıyıla 18 Şubat’ta ve 5 Mart’ta 2 bin 500’er adet olmak üzere toplam 5 bin aşı tedariki gerçekleştirilmişti.

18 ÜLKE ASKIYA ALDI

Danimarka, Almanya, Hollanda, İzlanda, İrlanda, Norveç, İtalya, Avusturya, Estonya, Litvanya, Letonya, Bulgaristan, Romanya, Tayland, Endonezya ve Lüksemburg’un da aralarında bulunduğu 18 ülke, kan pıhtılaşmasına neden olduğu gerekçesiyle önlem olarak AstraZeneca aşısını askıya almaya karar verdi.

Prof. Dr. Ergenoğlu koronavirüsten hayatını kaybetti