KKTC polisinin aradığı yolcu THY uçağında yakalandı

Yayın tarihi: 27 Aralık 2023 Çarşamba 3:08 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2023 Çarşamba 3:08 pm

THY uçağının Lefkoşa- İstanbul seferinde bulunan bir yolcunun KKTC polisi tarafından arandığı öğrenildi. Uçak kalkışından bir süre sonra geri dönerken, aranan yolcu gözaltına alındı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) Lefkoşa- İstanbul seferi edinilen bilgiye göre, yolcu alımının tamamlanmasının ardından İstanbul seferini yapmak üzere saat 10.05’de Ercan Havalimanı’ndan kalkış yaptı. Bu sırada KKTC polisi aranan bir kişinin İstanbul’a giden THY uçağı yolcu listesinde bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine polis, hava trafik kontrol kulesiyle irtibata geçerek THY uçağının geri döndürülmesini istedi. Bunun üzerine kule THY pilotu ile irtibata geçerek durumu bildirdi.

UÇAK GERİ DÖNÜŞ YAPTI

Olay üzerine THY pilotu yolcuları bilgilendirmek için yaptığı anonsta uçakta bir teknik arıza olduğunu ve Ercan Havalimanı’na geri döneceklerini ve iniş sonrası güvenlik kontrolü yapılacağını bildirdi. Uçak kalkıştan kısa bir süre Ercan Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Daha sonra polis ekipleri uçağa gelerek aranması bulunan yolcuyu uçaktan indirdi ve gözaltına aldı.

Yolcunun uçaktan indirilmesinin ardından Ercan-İstanbul seferi gecikmeli olarak gerçekleşti. (DHA)

İki THY pilotu trafik kazasında hayatını kaybetti

Kaynak: TELE1