KKTC, Falyalı cinayeti için Ankara’ya ekip gönderiyor

Yayın tarihi: 11 Şubat 2022 Cuma 2:10 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2022 Cuma 2:16 pm

KKTC suikast sonucu hayatını kaybeden Halil Falyalı için Ankara’ya ekip gönderecek. Ayrıca gözaltında bulunan iki kişinin de tutukluluk süresi uzatıldı.

KKTC’de 8 Şubat’ta silah saldırı sonucu hayatını kaybeden ve ‘bahis ve kumarhane’ patronu olarak bilinen Halil Falyalı’nın ölümüyle ilgili soruşturması derinleştirildi.

KKTC’de yayın yapan Yeni Düzen gazetesinin haberine göre, gözaltında bulunan Ö. T. ve Y. G. yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme zanlıların 6 gün daha tutuklu kalması yönünde karar aldı.

Falyalı cinayetine ilişkin MOBESE kayıtlarında ilginç görüntülere ulaşıldı

ANKARA’YA EKİP GÖNDERİLİYOR

Öte yandan polis müfettişi Murat Bayram, maktullere otopsi yapıldığını, üzerlerinde çok sayıda emare bulunduğunu bugün bir ekibin bir takım delillerle Ankara’ya gideceğini kaydetti.

Cinayet günü birden çok kiralık aracın kullanıldığına dikkati çeken Bayram soruşturmanın Türkiye Emniyet Müdürlüğü ile ortak yürütüldüğü bilgisini verdi.

Polis, Falyalı ve Mahmutyazıcıoğlu cinayetleri arasında ‘bağlantı’ arıyor

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in Kıbrıs’ta uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde olduğunu iddia ettiği Halil Falyalı, evinin yakınlarında aracına düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırıda Falyalı’nın şoförü de ölmüştü.

Cinayet sonrasında Ö. T.’nin olay saatinde kiralık araçla bölgede olduğu tespit edilmiş, gözaltına alınmıştı. 9 Şubat’ta mahkemeye çıkarılan zanlı hakkında 2 gün gözaltı kararı alınmıştı. Soruşturma kapsamında polis, 5 Ocak’ta Ö.T. ile adaya geldiği tespit edilen Y.G.yi de gözaltına almış, hakkında 1 gün gözaltı kararı alınmıştı. Ayrıca İstanbul’da 3 kişi gözaltına alınmıştı.

Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı silahlı saldırıda öldürüldü!