KKTC Cumhurbaşkanı’ndan Rum liderin açıklamalarına tepki

Yayın tarihi: 7 Haziran 2022 Salı 7:09 am - Güncelleme: 7 Haziran 2022 Salı 7:09 am

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis’in açıklamalarına tepki gösterdi. Tatar, “Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs Rum liderliğinin 1963’ten beri nefes almasına dahi izin vermeme pahasına sürdürdüğü insanlık dışı izolasyon politikası altında haksızca ezilmeye çalışılmaktadır” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis’in KKTC ile Türkiye arasında imzalanan mali protokolle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Tatar, “Yapmış olduğu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, ekonomimizi geliştirme amacıyla hazırlanan bu protokolün, Anastasiadis’i çok rahatsız ettiği görülmektedir” diye konuştu.

“HADDİNİ AŞAN BEYANLARI KENDİNİ İTİBARSIZLAŞTIRIYOR”

Cumhurbaşkanı Tatar açıklamasında, Rum lider Anastasiadis’in haddini aşan ve kontrolsüz beyanlarının, sadece Kıbrıs Türk halkına hakaret etmekle kalmayarak kendi kendini itibarsızlaştıran bir hale dönüştüğünü söyledi.

Anastasiadis’in, Ada’nın tek sahibi edasıyla KKTC’nin ikili ilişkilerine dahi karışma hakkını kendinde görmekte olduğunu, Rum liderin, oluşturduğu bu sanal kurgunun, gerçekmiş gibi hareket edebileceğini düşündüğünü vurgulayan Tatar, “Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs Rum liderliğinin 1963’ten beri nefes almasına dahi izin vermeme pahasına sürdürdüğü insanlık dışı izolasyon politikası altında haksızca ezilmeye çalışılmaktadır. KKTC, her koşulda yanımızda olan ve hiç bir desteği esirgemeyen ana vatanımız Türkiye ile birlikte 1963 yılından beri Kıbrıs Türk halkına karşı uygulanan insanlık dışı izolasyon ve kısıtlamalara karşı mücadeleye devam edecektir. Devletler arası bir ikili protokol olan 2022 Yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü, özellikle Kovid-19 ve Ukrayna’daki savaşın ağır etkilerini tüm dünya ile birlikte hissetmekte olduğumuz bu dönemde, halkımızın yararına olacak icraatların geliştirilmesinde büyük önemi haizdir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Yapmış olduğu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, ekonomimizi geliştirme amacıyla hazırlanan bu protokolün, Anastasiadis’i çok rahatsız ettiği görülmektedir. Rum liderin tercihi, Kıbrıs Türk halkının ekonomik zorluğunun artması, özellikle en önemli sektörlerimizden biri olan turizmin bundan kötü etkilenmesi ve böylelikle kendilerine, yani Rum tarafına muhtaç duruma düşmemizdir.” değerlendirmesinde bulundu.

KKTC’de yangın