KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’dan Erdoğan’a sert sözler!

Yayın tarihi: 26 Ekim 2019 Cumartesi 10:46 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2019 Cumartesi 10:46 pm

‘Barış Pınarı Harekatı’ hakkındaki sözleri nedeniyle Erdoğan başta olmak üzere birçok isim tarafından hedef gösterilen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Erdoğan’ın kendisi hakkındaki sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan’ın “Haddini bilsin. Oturduğu makam Türkiye Cumhuriyeti sayesinde verilmiştir” şeklindeki sözleri hakkında konuşan Akıncı, “Şimdi, bakınız, bu, makam sizin de şu anda içinde olduğunuz makam, ta 1960’lardan, rahmetli doktor Fazıl Küçük’ün Cumhurbaşkanlığı muavinliğinden itibaren, rahmetli Denktaş, ondan sonra gelen Cumhurbaşkanları ve ben. Şimdi geçmişte bu makamlara nasıl gelinirdi, nasıl gidilirdi o ayrı bir tartışma konusu. O da ayrı bir program konusu olur ama son yıllarda özellikle Kıbrıs Türk demokrasisinde ciddi gelişmeler oldu. Ve bu makama nasıl gelinip nasıl gidileceğine bir tek makam karar veriyor; o da Kıbrıs Türk halkı” ifadelerini kullandı.

‘SÖZLERİM ÇARPITILDI’

Harekata ilişkin sözlerinin çarpıtıldığını belirten Akıncı, Suriye ile diyalog kurulması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

”Türkiye’nin terör belasını elbette biz önemsiyoruz ve bundan bir an önce Türkiye’nin kurtulmasını arzu ediyoruz. Bunu istemeyen bir Kıbrıs Türk insanı olacağını düşünmek de abesle iştigaldir. Ama bunun ne şekilde olabileceğiyle ilgili farklı düşünceler olabilir. Suriye’de 10 yıla yaklaşan bir savaş sürüyor ve bunun da artık doyum noktasına geldiğini görüyoruz. Esad rejimin de artık yerinde durduğunu da görüyoruz ve onunla ilişkinin de bir şekilde kurulmasının kaçınılmaz olduğunu anlıyoruz. Yani benim orada, asıl diyalogdan kastım, Türkiye ile Suriye’nin ilişkisinin yeniden tesis edilmesine yönelikti o da çarpıtıldı. Akıncı ‘terör örgütleriyle masaya otursun Türkiye dedi’ şeklinde algılanıp yorumlanmak istendi.”

Mustafa Akıncı, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik harekatı için ”1974’te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır” demiş, başta AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere devletin çeşitli kademeleri tarafından hedef gösterilmişti.

Barış Pınarı Harekatı için ‘akan su değil kandır’ diyen KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’dan yeni açıklama