KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile İTÜ Rektörü arasında ‘kız tarafı – erkek tarafı’ atışması: Siz iç güveysi olarak geldiniz

Yayın tarihi: 13 Kasım 2019 Çarşamba 12:56 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2019 Çarşamba 12:57 pm

Kıbrıs’ta gerçekleştirilen bir açılış töreninde İTÜ Rektörü Prof. Dr. Kahya’nın ‘biz erkek tarafıyız’ sözlerine KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ” Benim bildiğim, evliliklerde kadın – erkek eşitliği olur. Ama madem ki erkek tarafı diye kendinizi tanımlamak ihtiyacı duydunuz, diğer taraf da sizi iç güveyisi olarak görür, biraz dikkat edilmesi lazım” sözleriyle yanıt verdi.

Kıbrıs’ta gerçekleştirilen bir açılış törenine katılan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya arasında ‘kız tarafı – erkek tarafı’ ‘atışması’ yaşandı.

‘İTÜ Vodafone Future Lab’ açılışına katılan ve konuşması sırasında işbirliğini ‘evlilik’ olarak niteleyen İTÜ KKTC Rektörü Prof. Dr. Kahya, “İki güçlü devletin iki güçlü kurumunun bir çatı altına gelmesi demek, bir şekilde evlenmesi demek. Ama biz erkek tarafıyız. İnşallah bu bir başlangıçtır” dedi.

Kahya’nın bu sözleri üzerine kürsüye çıkan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ise “Güzel bir evliliğe tanıklık yapıyoruz. Sayın Hocam ‘biz erkek tarafıyız’ dedi. Ben onun bu esprisine, eğer yanlış anlamayacaksa bir espri ile karşılık vermek isterim. Bu evlilikte bir de diğer taraf var o da ev sahibi. Siz iç güveyisi olarak geldiniz. Benim bildiğim, evliliklerde kadın – erkek eşitliği olur. Ama madem ki erkek tarafı diye kendinizi tanımlamak ihtiyacı duydunuz, diğer taraf da sizi iç güveyisi olarak görür, biraz dikkat edilmesi lazım” dedi.