Kızının şaibeli ölümünü araştıran Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 21 Mart 2019 Perşembe 3:07 pm - Güncelleme: 21 Mart 2019 Perşembe 11:49 pm

Geçen yıl nisan ayında, Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde ağır yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan’ın gözaltına alındığı aktarıldı. Baba Vatan’ın avukatları bu bilgiyi doğruladı. Ancak Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararının bulunmadığını, Şaban Vatan hakkında aile çevresinden şikâyetler bulunduğunu, psikolojik durumunun tespiti için hastaneye sevk edildiğini açıkladı. Son olarak avukat Emel Bodur Kılıç, Şaban Vatan’ın serbest bırakıldığını duyurdu.

Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde 12 Nisan 2018 günü yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan gözaltına alınmıştı. Ancak Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararının bulunmadığını, Şaban Vatan hakkında aile çevresinden şikâyetler bulunduğunu, psikolojik durumunun tespiti için hastaneye sevk edildiğini açıkladı. Son olarak avukat Emel Bodur Kılıç, Şaban Vatan’ın serbest bırakıldığını duyurdu.

Kızının ölümünü araştıran baba Şaban Vatan: Akıl hastanesine paketlemek istediler

Baba Naz günlerdir kızının ölümünde siyasilerin parmağı olduğunu ve cinayetin aydınlatılmadığını söylüyordu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Necati Tığlı emniyet müdürünü aradığını ve baba Vatan’ın gözaltına alındığını teyit ettiğini aktardı. Baba Vatan’ın gözaltına alınma gerekçesi öğrenilemedi. Vatan’ın eşi Atika Vatan sosyal medyadan bir video yayınlayarak, “Sabah eşimi ifadeye çağırdılar. Gözaltına alındığını öğrendim. Telefonuna el konuşmuş, kendisine ulaşamıyorum, konuşamıyorum. Bunu herkesin duymasını istiyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Rabia Naz’ın ölümündeki soru işaretlerini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e 12 soru yöneltti. Sosyal medyada ise #RabiaNazınÖlümüAydınlatılsın etiketiyle çağrı yapıldı.

Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili olayın üstünün örtüldüğü iddialarında adı geçen AKP’li Canikli konuştu

RABİA’NIN ANNESİ EŞİNİN GÖZALTINA ALINDIĞINI BÖYLE DUYURDU:

‘AKIL HASTANESİNE GÖNDERİLECEK’

Artı Gerçek’e konuşan avukat Ufuk Kılıç, ‘’Aylardır Rabia Naz’ın adli tıp dosyasını göndermeyen savcılık, ağabeyinin ‘beni tehdit etti’ sözlerinin ardından Şaban Vatan’ı gözaltına aldı. Şimdi psikiyatride tutuluyor. Samsun ya da başka bir yerde akıl hastanesine gönderilecek‘’ dedi.

Vatan’ın eşi Atika Vatan da sosyal medyadan yayınlanan videoda, “Sabah eşimi ifadeye çağırdılar. Gözaltına alındığını öğrendim. Telefonuna el konulmuş, kendisine ulaşamıyorum, konuşamıyorum. Bunu herkesin duymasını istiyorum” dedi. Öte yandan CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Rabia Naz’ın ölümündeki soru işaretlerini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e 12 soru yöneltti. Sosyal medyada ise #RabiaNazınÖlümüAydınlatılsın etiketiyle çağrı yapıldı.

NE OLMUŞTU?

12 Nisan 2018’de Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz ağır yaralı olarak evin önünde yerde bulundu. İlk etapta bir intihar olarak değerlendiren 11 yaşındaki kız çocuğunun ölümünün intihar olmadığını düşünmeye başlayan baba Şaban Vatan, kızının ölümünü araştırmaya başladı. Ailenin edindiği bilgiler ise Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğenini işaret etti.

AKP”li siyasetçiler hedefte: 11 yaşındaki Naz”ın şüpheli ölümünün üstünü kimler örttü?