Kızını istismar eden tarikatçı baba serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 1 Aralık 2020 Salı 6:33 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2020 Salı 6:33 pm

Konya’da 13 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan tarikat üyesi K.Y. serbest bırakıldı.

Konya’da 13 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunan tarikat üyesi 45 yaşındaki K.Y.’nin yargılandığı dava bugün Konya Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İddianamede çocuğun cinsel istismarından tutuklanması istenen tutuklu K.Y.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

K.Y’nin 13 yaşındaki S.A.’nın yanı sıra başka çocukları da istismar ettiği iddia edilirken serbest bırakıldı. Söz konusu kararın ardından çocukların annesi kendisinin ve çocukların hayatlarından endişeli olduğunu belirtirken Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği aile için koruma kararı aldırılmaya çalışıldığını açıkladı.

“BU GECE BİZİ ÖLDÜRECEK”

13 yaşındaki S.A.’nın gönüllü avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden de karara tepki gecikmedi. Dernek Başkanı Müjde Tozbey Erden karara tepki gösterirken annenin “Bu gece bizi öldürecek” diyerek korktuğunu ifade etti. Twitter hesabından açıklama yapan Tozbey, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“6 kızı olan bir baba, kızının yatağına girerek defalarca cinsel olarak istismar etmesine rağmen, bugün Konya’da serbest bırakıldı. Anne ise “bu gece bizi öldürecek” diye korkudan titremeye başladı. Bu adam tutuklanacak ve biz anne ile kızlarını yalnız bırakmayacağız, bilesiniz!”

“ANNE İLE KIZLARINI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Konuya ilişkin dernek imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında da şu ifadeler kullanıldı:

“Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak Konya’da babası tarafından istismar edilen S.A.’nın davasını gönüllü olarak üstlenmiş bulunuyoruz.

İstismarcı babanın başka çocuk istismarı eylemleri gerçekleştirdiğine ilişkin çok fazla duyum alındı ancak tarafların bulunduğu ortam, komşular, babanın üyesi olduğu tarikatın diğer üyeleri durumu o kadar iyi saklıyorlar ki, ne yazık ki diğer çocuklar kamuoyuna yansımadı.

Sanığın iddianame kapsamında Türk Ceza Kanunu’nun 103. Maddesi uyarınca çocuğun cinsel istismarı suçundan hapsi isteniyor.

Ancak bugün (01.12.2020) kızını istismar eden ve tutuklu yargılanan baba için tahliye kararı verildi.

Oysa ki, sanığın nitelikli cinsel istismar suçundan tutuklu yargılanması gerekiyor.

Şu anda 6 kızı bulunan istismarcı baba serbest. Çocukların annesi ise kendisinin ve çocuklarının hayatlarından endişeli. Bu adam tutuklanacak ve biz anne ile kızlarını yalnız bırakmayacağız!

Tüm basın emekçilerini ve kamuoyunu mücadele eden ailenin yanında olmaya çağırıyoruz.”