Kızılcık Şerbeti’nin oyuncusu yetimhane anısını anlattı

Yayın tarihi: 10 Haziran 2023 Cumartesi 2:41 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2023 Cumartesi 2:41 pm

Kızılcık Şerbeti dizisinin oyuncularından Murat Tavlı,   konservatuvar öğrencisi olduğu dönemde yetimhanedeki çocuklara tiyatro öğretmenliği yaptığını söyledi. Tavlı, yetimhanedenin müdürü değiştikten sonra çalışmaları sonlandırmak durumunda kaldığını söyledi.

BETAV Bitlis 2. Kitap Fuarı’na konuşmacı olarak katılan oyuncu Murat Tavlı, konservatuvar öğrencisi olduğu dönemde yetimhanedeki çocuklara tiyatro öğretmenliği yapma fırsatı bulduğunu anlattı. Tavlı, “Yetimhanedeki çocuklarla sahneye çıkmak, oyunları ezberlemek, tiyatroyu sevdirmek ve bir aile olmak harika bir deneyimdi. Ne yazık ki çalıştığım yetimhanenin müdürü değiştikten sonra çalışmalarımıza devam edemedik” dedi. Tavlı, yetimhanedeki günlerinin üzerinde bıraktığı etkiyle “Kuytu” kitabını kaleme aldığını aktardı.

Tavlı, yetimhane ortamında çocuklara verilen en büyük kötülüğün, onlara çikolata ve oyuncaklar verip bir daha ziyaret etmemek olduğunu belirterek bu şekilde terk edilen çocukların, daha önce yaşadıkları terk edilme duygusunu tekrar deneyimlemelerine sebep olduğunu vurguladı. Tavlı, ziyaretçiler üzerinde derin bir etki bıraktı.

Kızılcık Şerbeti ekibi sezon finalini böyle kutladı