Kızılay’dan kan bağışı çağrısı! “Ulusal stoklar asgari seviyenin altında”

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 7:14 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 8:12 pm

Türk Kızılayı, ulusal kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğünü açıkladı. Kan bağışı çağrısı yapan kurum, “Kızılay, ulusal güvenli kan temininden sorum tek kuruluştur” dedi.

Kızılay, Ramazan ayı, afet bölgesi ve yurt genelindeki kan ihtiyacının artması nedeniyle ulusal kan stokunun asgari seviyenin altında olduğunu açıkladı. Kızılay, hastanede kan bekleyen hastaların mağdur olmaması için kan bağışına çağrıda bulundu.

Yurttaşlar, www.kanver.org’dan kan bağışında bulunabileceğini açıklayan Kızılay’ın açıklaması şöyle:

“ÖNEMLİ ÇAĞRI
Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür.
Her yıl Ramazan ayında yaşanan kan bağışlarındaki düşüş,
Afet illerimizde kan bağışı alınamaması ancak ihtiyacın sürmesi,
Ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacının
artması sonucu kan stoklarının azalması nedeniyle,
Kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Kızılay, ulusal güvenli kan temininden sorumlu tek kuruluştur.
Randevu için; www.kanver.org”

 

İMAMOĞLU’NDAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

İmamoğlu, Kızılay için kan bağışı çağrısında bulundu. İmamoğlu, başta çadır satma skandalı ile gündeme gelen Kızılay’a verilen tepkilerin haklı belirterek, ” 14 Mayıs’tan sonra Kızılay yine liyakatli bir yönetime kavuşacak. Ama şimdi kan bağışı zamanı. Tüm duyarlı vatandaşlarımı kan bağışına davet ediyorum” dedi. İmamoğlu’nun paylaşımı şöyle:

Biliyorum mevcut Kızılay yönetimine kızgınsınız. Ben de tepkiliyim. Ne yazık ki bu asil kurum, başındaki zat ve ona bu görevi layık gören zihniyet yüzünden zor durumda. Bakmayın sıralanan bahanelere, ulusal stokların tükenmesinin tek nedeni bu yönetim. 14 Mayıs’tan sonra Kızılay yine liyakatli bir yönetime kavuşacak. Ama şimdi kan bağışı zamanı. Tüm duyarlı vatandaşlarımı kan bağışına davet ediyorum.

CUMHURBAŞKANI ADAYI KILIÇDAROĞLU’NDAN DA ÇAĞRI

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Kızılay için çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Sevgili halkımızı davet ediyorum. Kan verelim.” dedi.

 

 

.

Sağlık Bakanlığı 5 ay sonra koronavirüs tablosunu açıkladı