Kızılay’da huzur hakkı ödemeleri nihayet kaldırıldı

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 4:19 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 4:35 pm

Deprem felaketi sürecinde ‘çadır satma’ skandalıyla tepki çeken Kızılay‘da huzur hakkı adı altında yapılan ödemeler durduruldu. Yeni yönetim Kınık’ın kurduğu 12 şirket ve holding için de çalışma başlattı.

Yıllardır yüksek maaşlar ve huzur haklarıyla gündemden düşmeyen deprem felaketinin ardından skandallara imza atan Kızılay’da yeni bir gelişme yaşandı.

Depremzedelere göndermesi gereken çadırları satan Kerem Kınık’ın, Kızılay başkanlığından istifa etmesinin ardından 9 Temmuz’daki kongrede Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Fatma Meriç Yılmaz Kızılay’ın yeni başkanı oldu.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre kongrenin ardından Kerem Kınık’ın kurduğu 12 şirket ve holding için çalışma başlatıldı. Kamuoyunda yıllardır tepki çeken şirketlerin yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı adı altında yapılan ödemelerin kaldırılmasına karar verildi.

Kızılay’a ilk kadın başkan!

‘KINIK İTİBAR ZEDELEDİ’

Ayrıca Kızılay’ın genel müdürleri ile yöneticilerine zam yapılmadığı, maaşlarının 60-70 bin lira seviyesinde tutulduğu ve Kızılay çalışanlarına ise yüzde 40’a yakın zam yapılmasına karar verildiği bildirildi.

Kızılay’ın Yönetim Kurulu’ndan, Kerem Kınık’ın Kızılay’ın itibarını zedelediğini ve bu yüzden bağış oranlarında büyük düşüş yaşandığına dikkat çekildi.

Öte yandan Kızılay’ın bazı şirketlerinin kapatılmasına yönelik de bir çalışma yürütülüyor.

Sunucu Kızılay Başkanı Kınık’ı istifaya çağırdı Bakan Kurum sessiz kaldı

Güven kaybeden Kızılay’ın kurban bağışları da düştü