Kızılay’da bu kez de cinsel istismar patlak verdi!

Yayın tarihi: 1 Şubat 2020 Cumartesi 3:20 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2020 Cumartesi 3:32 pm

Başkentgaz’ın Kızılay eliyle Ensar Vakfı’na yaklaşık 8 milyon dolar aktarmasının yankıları sürerken, büyük bir skandal daha ortaya çıktı. Kızılay’ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kızılay Beypazarı Temsilcisi Ahmet Kavas’ın yüz kızartıcı bir suça karıştığı ve görevine son verildiği öğrenildi.

Kızılay’ın Ankara Beypazarı temsilcisi Ahmet Kavas’ın şikâyet üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı. Sözcü’den Yusuf Demir’e konuşan bir kaynağa göre; 19 yaşındaki bir erkek, beş yıl boyunca Kavas’ın cinsel istismarına maruz kaldı. Müftülüğe bağlı resmi Kuran kursunda yatılı kaldığı ifade edilen çocuğun istismarı kamera görüntüleriyle belgelediği öne sürüldü.

Ensar’ın faturası da halka kesildi… Başkentgaz’dan geriye dönük zam!

Kızılay’ın yaptığı duyuruda, “Hiçbir şekilde affedilmez bu insanlık dışı olaydaki failin en ağır şekilde cezalandırılması için yasal süreci de yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız” ifadelerine yer verildi.

YİNE KURAN KURSU YİNE İSTİSMAR

Kızılay’ın resmi açıklamasında “insanlık dışı” olarak ifade edilen olayın, bir erkek kuran kursu öğrencisinin, bizzat Kızılay Beypazarı Temsilciliği’ni de yürüten Kuran kursu öğretmeni tarafından cinsel istismarı olduğu ortaya çıktı.

İBB ve Kızılay’ın milyonlarca liralık bağışlarının aktarıldığı ABD’deki TÜRKEN Vakfı’nın yönetimi Erdoğan’ın yakınlarından oluşuyor

KURAN KURSUNDA YATILI KALIYORDU

İstismar beş yıl önce başladı. 14 yaşındaki mağdur erkek çocuğu, ailesinin maddi durumu yeterli olmadığı için Beypazarı Müftülüğü’ne bağlı resmi kuran kursunda yatılı kalmaya başladı.

BEŞ YIL BOYUNCA…

Kızılay Temsilcisi Ahmet Kavas aynı zamanda Kuran kursunda öğretmenlik yapıyordu. İddiaya göre Kavas, beş yıl boyunca erkek çocukla cinsel ilişkiye girdi. 19 yaşına gelen ve artık yaşadıklarına dayanamayan mağdur konuyu açığa çıkarmaya karar verdi. Odaya gizli kamera yerleştirdi. Çektiği görüntüleri savcılığa verdi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Kızılay içindeki yedi şirketin ortağı çıktı

Süratle yürütülen soruşturma sonunda Ahmet Kavas önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

CEZAEVİNE GÖTÜRÜLÜRKEN TOMA’LAR KULLANILDI

Soruşturma ve savcılık sürecinde Beypazarı’nda olayın duyulmaması için azami gayret gösterildiği ancak konunun hızla ilçede yayıldığı kaydedildi. Tepkilerin büyümesi üzerine Ahmet Kavas cezaevine götürülürken TOMA’ların kullanıldığı bildirildi.