Kızılay Giresun’daki sel felaketi için harekete geçti! Sen de 10 TL gönder

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2020 Salı 12:34 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 Salı 12:35 pm

Elazığ depreminde IBAN göndererek halktan 10 TL isteyen Kızılay bu sefer de Giresun için aynı mesajı attı. Elazığ-Malatya Depremi’nin ilk gününde para yardımı çağrısıyla tepki çeken Kızılay’ın Ensar Vakfı’na 8 milyon dolar bağışta bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Elazığ depreminde IBAN göndererek halktan 10 TL isteyen Kızılay bu sefer de Giresun için aynı mesajı attı.

Giresun’da etkili olan sağanak nedeniyle 7 ilçede sel ve heyelan meydana geldi. Birçok ilçeyi harabeye çeviren sel nedeniyle 5’i asker, biri iş makinesi operatörü olmak üzere 16 kişi kayboldu.

Yapılan çalışmalar sonucunda bu sabaha kadar 3’ü asker 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, bu sabah kayıplardan Betül Akgün’ün cansız bedeni de bulundu.

KIZILAY 10 TL İSTEDİ

Felaketin yaşandığı bölgede vatandaşa ‘kek’ dağıtmasıyla gündem olan Kızılay bir kez daha şaşırtmadı. Kızılay, Elazığ depreminde vatandaştan SMS ile para isteyerek, toplanan milyarlarca deprem vergisinin akıbetini sorgulatmıştı.

Kızılay bu sefer de Giresun’da yaşanan sel faciasının yaraları sarılmadan halktan para toplamaya başladı. Elazığ-Malatya Depremi’nin ilk gününde para yardımı çağrısıyla tepki çeken Kızılay’ın Ensar Vakfı’na 8 milyon dolar bağışta bulunduğu ortaya çıkmıştı.