Kızı, Doğan Hakyemez’i bu sözlerle andı: Bugün hayatımdaki en kara gün

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2020 Cumartesi 12:20 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2020 Cumartesi 12:25 pm

Türk basketbolunun duayen ismi Doğan Hakyemez, iki yıl önce bugün geçirdiği kalp krizi sonucu Antalya’da hayatını kaybetmişti. Kızı Burcu Hakyemez, “Bugün hayatımdaki en kara gün” sözleriyle babasını andı.

68 yaşındaki Doğan Hakyemez, iki yıl önce tedavi için gittiği hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Kızı Burcu Hakyemez, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajla babasını andı. “Sen merak etme dimdik ayaktayız” diyen Hakyemez’in mesajı şöyle oldu:

‘BUGÜN HAYATIMDAKİ EN KARA GÜN’

“Bugün hayatımdaki en kara, en acı gün 11 Temmuz…  Dodomu kaybettiğim gün… 730 gün , 2 sene…Sensiz geçen günler, geceler artsada sanki dün gibi ameliyathane kapısı önünde seni kaybettiğimizin haberini aldığımız o an… Kanadımız kırık, içimiz buruk, kahkahalarımız yarım… Ama Dodom sen merak etme dimdik ayaktayız. İçimiz kan ağlasada gene seni gururlandırmak ve soyadını, efsaneni yaşatabilmek için bize açtığın dürüst, sevgi dolu yolda emin adımlarla yürümeye devam etmek için çabalıyoruz. Seni anmadığım, hatırlamadığım anım yok…  Sana olan özlemimi kelimelerle anlatamam…. Sensiz hayat bir kanadım kırık olarak devam ediyor, uçmaya çabalıyorum… Seni çok seviyorum Dodom. Çok özledim babiş, mekanın cennet olsun.”

HİDAYET TÜRKOĞLU UNUTMADI

Hidayet Türkoğlu da sosyal medya hesabından yayınladığı bir mesajla Hakyemez’i andı. Türkoğlu, “Sevgili ağabeyim merhum Doğan Hakyemez’i vefatının 2. yılında rahmetle anıyorum. Basketbolumuza hem sporcu hem de yönetici olarak sunduğu katkılar unutulmayacak” dedi.

DOĞAN HAKYEMEZ KİMDİR?

Doğan Hakyemez, 1950’de doğdu. Basketbol’a Ankara’da başladı. Kariyeri boyunca Necdet Ronabar, Aytek Gürkan gibi önemli basketbolcularla Efes Pilsen çatısı altında oynadı. Ayrıca Galatasaray ve Eczacıbaşı gibi takımlarda şampiyonluklar yaşadı. 1971 yılında İzmir’de düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda gümüş madalya kazanan takımda yeraldı.

Basketbolu bıraktıktan sonra, menajerliğe başladı. 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ikinci olan Türkiye millî basketbol takımının menajerliğini yaptı. Ardından Antalya Büyük Şehir Belediyesi’nde çalışmaya başladı. Bu dönemde, Antalya Büyük Şehir Belediyesi Türkiye Basketbol Ligi’ne yükseldi ve bu ligde Avrupa arenasına katılmayı başardı. Antalya’daki yerel seçimlerin ardından belediye başkanının değişmesiyle görevinden ayrılan Hakyemez, Trabzonspor ile anlaştı. Trabzonspor Hakyemez’le birlikte, Beko Basketbol Ligi’ne çıkmayı başardı.