Kızı 39, torunu 49 bıçak darbesiyle katledilen annenin adalet arayışı! “Çocuğuna kıyan yaşamasın”

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2024 Cuma 11:11 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2024 Cuma 11:11 am

Eşi Deniz Suna ve 16 yaşındaki oğlu Alperen Suna’yı bıçaklayarak katleden Cem Suna isimli erkek hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi. Deniz Suna’nın acılı annesi Neriman Toker, “İnsana, çocuğuna kıyan yaşamasın. Onun nefes alması normal değil” dedi.

Adana’nın Çukurova ilçesinde, 19 Ağustos 2023 tarihinde Cem Suna isimli erkek, eşi Deniz Suna ve oğlu Alperen Suna’yı katletti. Deniz Suna’yı 39, oğlu Alperen’i ise 49 bıçak darbesiyle katleden Cem Suna, 4 Eylül 2023’te tutuklandı.

“BEN ÖLDÜRMEDİM” DEDİ

“Olay günü iş yerinden eve geldim, eşim ve oğlumla bir süre balkonda oturduktan sonra içeri geçtik. Ben kanepede uyumuşum. Uyandığımda kendimi hastanede buldum. Evde yaşanan olaydan haberim yok. Eşimi ve oğlumu ben öldürmedim” diyerek kendini savunan Cem Suna hakkında, Adana 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Eş olan kadını canavarca hisle kasten öldürme’ ve ‘Alt soydan akrabayı kasten öldürme’ suçlarından dava açıldı. Tutuklu sanık Cem Suna’nın katılmadığı son duruşmada, Deniz Suna’nın annesi Neriman, babası Mehmet Servet Toker, kız kardeşi Duygu İşler ile tarafların avukatları hazır bulundu. Esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, Cem Suna’nın, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Deniz Suna’nın annesi Neriman Toker, “Sanık, kızım ve torunumu sadistçe öldürmüştür. Çocuklarım için adalet istiyorum” diyerek sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtti.

AVUKATI KATİLİ ‘HİÇBİR ŞEY HATIRLAMIYOR’ DİYEREK SAVUNDU

Sanık avukatı ise Cem Suna’nın, olay gününe dair hiçbir şey hatırlamadığını savunarak, “Olay yerinde farklı ayak izleri mevcuttur. Müvekkilin köpeği kapalı bir yerdeyken, olay yerine nasıl gittiği yeterince araştırılmamıştır. Sanık suçsuzdur. Ayrıntılı savunma yapmak için süre talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti, Suna’nın tutukluluk halinin devamına karar verip, karar için taraflara esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için ek süre vererek duruşmayı erteledi.

ACILI ANNE ADALET ARIYOR

Duruşmanın ardından konuşan anne Neriman Toker, yaşadığı acıyı unutamadığını belirterek, “Çocuklarımı çok kötü bir halde buldum. Şüpheli, sesleri duyulmasın diye 5 metrelik holde sıkıştırıp, canice her yerlerinden bıçaklamış. Sadece yüzünü koruyabilmiş. Kızımın ve torunumun her yerini delik deşik etmiş. Yaralı kalsın diye değil, ölsün diye yapmış. Kızımda 39, Alperen’imde 49 bıçak darbesi vardı. Torunum, hayalleri olan bir çocuktu. Melek gibi bir çocuktu. O meleğimi yok etti. Onları bir daha göremeyeceğim için her gün ağlıyorum. Hayat, onlar olmadan cehennem gibi geçiyor. Ne gülebiliyoruz ne ağlayabiliyoruz. Mezarına gidip ağlıyorum. Onu bana verseler, ben de aynısını yapmak isterdim. İnsana kıyan, çocuğuna kıyan yaşamasın. Onun nefes alması normal değil. İdam edilsin” dedi

Eskişehir’de kadın cinayeti! Eşini ve 16 yaşındaki üvey kızını katletti

Kaynak: TELE1